Domů » Zprávy » Soutěž v aerobiku jednotlivců Tlumačov

Soutěž v aerobiku jednotlivců Tlumačov

V sobotu 24. 10. 2015 se konal již třetí ročník soutěže v aerobiku jednotlivců, kterou pořádal Dům dětí a mládeže Sluníčko, středisko Tlumačov za finanční podpory obce Tlumačov. Soutěže se zúčastnilo okolo 300 soutěžících a podpořit je přišlo na 200 diváků.

Přihlášené děti cvičily podle lektorky, která si připravila krátkou sestavu a cvičila před nimi na vyvýšeném pódiu. Na vše dohlížela 5 – ti členná porota, která hodnotila správné předvedení této sestavy, správné technické provedení kroků, výraz a vzhled soutěžících. I náš aerobik team zde měl zastoupení ve všech věkových kategoriích. V 1. kategorii do 6 let nás reprezentovala Jůlinka M., Kristinka M. a Karolínka D. Pro děvčata to bylo spíše získávání zkušeností. V této kategorii soutěžilo 21 dětí. Do finále mezi 12 nejlepších porota vybrala Jůlinku Machovskou a Kristinku Meisenbichler, což je velký úspěch. Ve 2. kategorii 7 – 8 let nás reprezentovalo 5 děvčat. Nikola K., Nikola S., Míša K., Anička J. a Justýnka K. Ze 72 soutěžících postupovalo do finále 34 nejlepších, tam se probojovala Míša Kelová, která si vedla velmi dobře, avšak na stupně vítězů to nestačilo. Ve 3. kategorii 9 – 10 let nás reprezentovala Hanka J. Zde soutěžilo celkem 69 děvčat. Do finále postupovalo 34 děvčat. V této kategorii jsou již těžší krokové vazby. Hance se postup nepodařil, ale přesto ji moc chválíme. Ve 4. kategorii 11 – 13 let jsme měli největší zastoupení našich soutěžících. Zde nás reprezentovala Zuzka D., Míša H., Jolča K., Míša Z., Kristýna M., Danča K., Barča B. a Verča K. Do finále mezi 25 nejlepších se podařilo postoupit Jolči Kozumplíkové a Zuzce Dzurusové. V 5. kategorii 14 a více let soutěžilo 40 děvčat. Zde za nás bojovala Nikola F., Tereza K., Tereza V. a Hana H. Do finále mezi 14 nejlepších se našim děvčatům postoupit nepodařilo, ale i tak jim patří velká pochvala.

Děkujeme všem našim soutěžícím za reprezentaci, děkujeme všem sponzorům, všem pomocníkům za pomoc na akci a při přípravě akce, místním hasičům za dozor a hladký průběh soutěže, a také všem přítomným divákům za skvělou atmosféru. Těšíme se, že se s Vámi setkáme opět na dalších závodech v aerobiku, a to v sobotu 9. 4. 2016 na soutěži skupinových choreografií „O pohár starosty obce Tlumačov“, která se bude konat ve Sportovní hale v Otrokovicích.

Další foto: http://vaciceh.rajce.idnes.cz/fotografka_Veronika_Dankova_-_jednotlivci_Tlumacov_24.10._2015/ Video: https://www.youtube.com/watch?v=SjuNAyjt3Z8