Domů » Zprávy » DDM Sluníčko – Strašidelný halloween

DDM Sluníčko – Strašidelný halloween

Jak už je v posledních letech zvykem, tak i letos se v DDM Sluníčko, středisko Tlumačov konala akce, která oslavuje svátek Halloween.

Změnou oproti minulým ročníkům bylo, že akce probíhala jeden den bez přespání. Sešli jsme se již v 8 hodin ráno v hojném počtu 27 účastníků od 1. do 7. třídy. Po úvodním přivítání, seznámení s programem a bezpečností, nic nebránilo tomu, začít se bavit. V zrcadlovce i tělocvičně si všichni zahráli spoustu zajímavých her např. Území duchů, Na upíry, Hlemýždí závody, Ostrovy, Začarované barvy a jiné. Nejenom, že se všichni skvěle bavili, ale mezi sebou se i více poznali. Následovala výroba strašidelných dýní. Letos se dýní sešlo opravdu hodně, proto si každý mohl vyrobit svou vlastní. Všichni se pilně pustili do práce a po větším či menším úsilí měnili obyčejné dýně v neobyčejně strašidelné výtvory.
Tvoření všichni zvládli a hurá zpátky do tělocvičny, zahrát si další hry, které se nesly v duchu Halloweenu a za každou si děti odnesly drobnou odměnu. V době poledního klidu si mohli všichni chvilku vydechnout u halloweenského kvízu, kde nenamáhali svá těla, ale naopak hlavičky. Letos si děti ještě vyráběly strašidelné parťáky z květináčů a nazvaly je „Dýňáčci“. Jakmile se dotvořilo, nastala konečně ta správná chvíle odhalit své pravé tváře. Všichni se začali převlékat, líčit a za chvilku to nebyly ty milé, hodné děti, ale strašidla, připravená vydat se do ulic Tlumačova. A jelikož nám letos počasí přálo, mohly si strašidla pochutnat na připravených netopýrech, které si upekly nad ohněm. Mezitím se venku setmělo a konečně se mohly předvést strašidelné tváře vyrobené z dýní, které jsme před budovou DDM rozsvítili.
Pak už nastala chvíle nejočekávanější, kdy strašidla vyrazila do ulic. Během procházky večerním Tlumačovem jsme navštívili rodiče, kteří nám raději dobrovolně vydali všelijaké dobroty a sladkosti, než aby měli co do činění s tak hrůzostrašnými stvořeními.
Po návratu do Sluníčka se všechny získané odměny spravedlivě rozdělily a nikdo tak neodcházel s prázdnou, ba naopak – letos byla výslužka opravdu velká. Navíc si před odchodem děti vybraly z připravených Halloween dárečků, které jim připomínaly nádherně, strašidelně strávený den plný zážitků a dojmů.