Domů » Zprávy » Tlumačovští senioři získali bronzovou medaili

Tlumačovští senioři získali bronzovou medaili

Šestý ročník Her seniorů Mikroregionu Jižní Haná se letos konal v pátek 18. září 2015 v Chropyni. A naše seniory bylo vidět i slyšet. Jedno družstvo obsadilo 5. místo a druhé získalo bronzové medaile.

V městském kulturním středisku byly hry zahájeny, tak jako každý rok, v 9 hodin slavnostním nástupem všech soutěžících. Hulínské mažoretky přivedly na sál naše seniory společně s chropyňskými, hulínskými a kvasickými.
Čelní představitelé obcí a měst pozdravili všechny přítomné a soutěže začaly. Ty letos přichystali členové chropyňské pionýrské skupiny. Soutěžilo se na 8 stanovištích: hmatové pexeso, házecí síťky, minigolf, bollo ball, kuličkový solitér, mölky, tangram, ping ponk slalom. Poslední devátá soutěž byla společná štafeta skládající se ze skládání kancelářských sponek do řetězce, zašněrování boty, házení míčku na cíl, poskládání papírové čepice a odemykání zámků.
Družstvu Tlumačov I., ve složení paní Václavíková, Zaoralová, Vejsadová, Stratilová a pan Skopalík, se nejlépe dařilo v soutěži bollo ball (házení svázanými míčky na stojan) a ve skládání tangramu. Naopak nejhůř dopadlo na ping pong slalomu. Družstvo Tlumačov II., ve složení paní Brázdilová, Ešlerová, Řezníková, Škrabalová a pan Brázdil, zazářilo v házecí síťce (úkolem byla střelba míčku pomocí síťky do vytyčeného terče) a ve štafetě. Vůbec se nedařilo v minigolfu.
Po ukončení soutěží byl čas na občerstvení a kulturní vystoupení každé obce či města. Tlumačov se pochlubil pěveckým uměním seskupením nazvaným „Okej tety“ pod vedením p. Fialové a společným cvičením seniorů, které připravila p. Škrabalová.
V 13,30 hodin se už všichni dozvěděli, jak v soutěžích uspěli. Nejdříve bylo vylosováno, ze správných odpovědí divácké soutěže, 10 šťastlivců, kteří obdrželi malý dárek. Pak jsme všichni s napětím čekali, jestli budeme „na bedně“. A podařilo se. Opět se naši senioři, mezi 8 družstvy, neztratili. Blahopřejeme.
Početnou skupinu dříve narozených občanů Tlumačova přijel podpořit i starosta obce p. Petr Horka a místostarosta obce p. Rajmund Huráň.
Pak se už rozproudila volná zábava při hudební produkci cimbálové muziky Dubina.
Nebylo důležité vyhrát, ale zúčastnit se, pobavit se, setkat se s přáteli, atd. Za rok na shledanou v Kvasicích.

Fotografie v galerii – Hry seniorů Mikroregionu Jižní Haná