Domů » Zprávy » Večerní cesta do pohádky

Večerní cesta do pohádky

Sedmý ročník „Nočního pohádkového parku“, který pro děti připravilo Kulturní a informační středisko, se konal v pátek 4. září 2015 od 18 hod. v parku na Sokolské ulici.

Brána pohádkové říše se v pátek večer otevřela pro 193 dětí a 150 dospělých. Na startu děti obdržely kartičky s pohádkovými postavami, které hledaly po parku, plnily u nich různé úkoly a za ně dostávaly razítka a sladkosti.
Tentokrát jako první narazily na pirátskou loď s pirátem a kapitánem (Inka Zálešáková, Hanka Janoštíková), u kterého přenášely ukradený poklad s perlami do lodě. Novinkou a překvapením byla ovečka Shaun a vlk (Lada Mouková, Jiří Kutňák). Ti pro ně měli připraveny kartičky se zvířátky a děti určovaly, které zvířátko patří do vody, a které na trávu. Dále na ně čekal taťka Šmoula (Bronislav Bittner) s jedním ze Šmoulů (Míša Zygarová). Úkolem na tomto stanovišti bylo poskládat puzzle a vytvořit tím ostatní členy Šmoulí rodinky. U „rybníčku“ na ně čekal vodník s bílou paní (Irena Jarošová, Eliška Jeřábková), kterým pomáhaly nachytat spoustu rybiček na udici. Potom pokračovaly k Berušce a Ferdovi (Barča Janoštíková, Adriana Jarošová), kterým nosily balónky podle barev. Fantomas a Kostlivec (Roman Zálešák, Olin Hrdina) po dětech chtěli, aby prošly slalomem s pingpongovým balónkem na lžičce. Druhou novinkou byl pro děti král s královnou (Zdeňa Smékal, Zuzka Kutňáková), kterým patřila celá pohádková říše. Aby mohli malí návštěvníci parku pokračovat k čertům, museli podle barev zastrkávat kolíčky do desky. Nakonec se všichni vydali do pekla, a kdo byl aspoň trochu hodný, nemusel se našich ošklivých čertů (Radek Šimoník st., Jiří Mouka st.) ani samotného Lucifera (Staňa Jeřábek), vůbec bát. Po splnění úkolu, což bylo trefení se kostkou do čertova chřtánu, dostali i tady malou sladkost. Nakonec se děti vrátily ke startu, odevzdaly kartičku se splněnými úkoly a i tady byly odměněny. Po náročné stezce byl pro děti i dospělé u hasičů k dispozici bufet s občerstvením.
Velké dík patří všem účinkujícím, kteří dobrovolně a ochotně pomáhali při této akci a věnovali tak dětem svůj volný čas. Obrovské poděkování patří paní Věře Řezaninové, která darovala veškeré sladkosti ke všem stanovištím.
Nové kostýmy (Král a ovečka Shaun) byly částečně pořízeny z vybraných peněz z prosincové Mikulášské pochůzky.

Fotografie v galerii – Noční pohádkový park 2015