Domů » Zprávy » Odpoledne pro celou rodinu

Odpoledne pro celou rodinu

V sobotu 13. června 2015 ožil tlumačovský park dětským smíchem, skladbami známé dechové hudby „Boršičanka A.K.“ a retro i novými hudebními hity na diskotéce Vaška Vymětalíka.

Celou akci pod názvem „Odpoledne pro celou rodinu“ zahájil krátce před 14:30 hodinou starosta obce pan Petr Horka, vedoucí KIS Tlumačov Renáta Nelešovská a Bc. Hana Hlobilová, vedoucí odloučeného pracoviště Tlumačov DDM Sluníčko.
Hned po přivítání organizátory začal děti bavit klaun Hubert. Kluci a holky si mohli zasoutěžit a někteří dostali zvířátko vytvarované z balónků.
Program pokračoval vystoupení všech skupin tlumačovského aerobiku, plus jedním hromadným, pod vedením Bc. Hany Hlobilové. Cvičení na tanečním parketu bylo prokládáno různými dětskými soutěžemi. Děti také plnily úkoly u zábavných stanovišť, které byla umístěna po celém parku. Byly to různé stolové hry, skákání na trampolíně, hod kroužkem na čápa, malování na obličej a další. Po splnění všech úkolů dostal každý odměnu. Pro zábavu byla přichystána i projížďka na voze taženém koňmi z místního hřebčince a hasiči umožnili dětem si prohlédnout jejich auto a sednout si (i když jen na sucho) do člunu. Koníci z Ranče Tlumačov paní Juráňové, tak jako každý rok, povozili děti po krátké trase parkem. A kdo ještě měl nějakou energii, tak si zaskákal ve skákacím hradu.
Milovníci „dechovek“ (i když jich bylo tentokrát velmi málo) si také přišli na své. K poslechu a tanci jim hrála známá dechová hudba Boršičanka Antonína Koníčka. Jejich téměř dvouhodinové vystoupení prokládal právě pan Koníček zajímavými historkami. BORŠIČANKA Antonína Koníčka je vynikající kapela 13 muzikantů a 3 zpěváků, převážně absolventů konzervatoře a akademie. Kapela nadchne každého milovníka dechovky hlavně vysokou uměleckou úrovní všech členů souboru a dále velmi rozsáhlým, rozmanitým, ale i náročným repertoárem.
Počasí, tak jako každý rok, akci přálo. Odpoledne bylo až moc velké horko, z kterého se nakonec „vyklubala“ pořádná večerní bouřka. Ta zkrátila diskotéku místního diskžokeje p. Vaška Vymětalíka o 3 hodiny.
Pořadatelé KIS Tlumačov a DDM Sluníčko Tlumačov, děkují spolupořadatelům této akce Zemskému hřebčinci Tlumačov, SDH Tlumačov, p. Juráňové z Ranče Tlumačov, všem sponzorům, dobrovolníkům, SRPDŠ při ZŠ Tlumačov a pracovníkům obce, za pomoc při organizování a zabezpečení akce.

Fotografie v galerii – Odpoledne pro celou rodinu