Domů » Zprávy » Třináctý ročník koštu pálenek ovládly ženy.

Třináctý ročník koštu pálenek ovládly ženy.

Poslední lednovou sobotu se v Klubu obce Zábraní uskutečnil tradiční Tlumačovský košt pálenek, tentokráte doplněný o košt okurek nakládaček.

Při zápisu se sešlo 33 vzorků pálenek a 20 vzorků okurek nejen z Tlumačova, ale i blízkého okolí. Degustovat přišlo 43 milovníků „vitamínu S“ (i tak se na Moravě říká pálence – slivovici) a zejména ženy hodnotily okurky.
Košt byl zahájen krátce po 14 hodině a v 18 hodin už byly známy výsledky. Nejchutnější okurky přinesla paní Sylva Němcová, druhé místo obsadil p. Jaroslav Machálek a třetí skončila p. Irena Masařová. Všichni jsou místní občané.
Nejlepší pálenku pro rok 2015 letos vypálila a zlatou medaili si odnesla p. Irena Masařová (170 bodů), stříbrnou příčku obsadila p. Marie Nováková (165 bodů) a bronzová medaile putuje do Žlutavy k p. Volaříkové (145 bodů).
Jak vidíte, u Masařů si pochutnáte na dobrých okurkách a „spláchnete“ je výbornou pálenkou.
Večer zpestřila i menší tombolou. Všem výhercům gratulujeme a sponzorům děkujeme. K poslechu i zpěvu hrál na harmoniku pan Musil.
Organizátoři MO ČZS Tlumačov a KIS Tlumačov děkují všem za účast a těší se na 14. ročník koštu pálenek 2016. Doprovodná soutěž bude o nej pomazánku.

Fotografie v galerii – Tlumačovský košt slivovice 2015 a košt okurek nakládaček