Domů » Zprávy » DDM Sluníčko – Soutěž v aerobiku jednotlivců Tlumačov

DDM Sluníčko – Soutěž v aerobiku jednotlivců Tlumačov

V sobotu 1.11.2014 obléhala místní tělocvičnu spousta aut a autobusů z celé Moravy. Konal se zde druhý ročník soutěže v aerobiku jednotlivců, kterou pořádal Dům dětí a mládeže Sluníčko, středisko Tlumačov za finanční podpory obce Tlumačov.

Soutěže se zúčastnilo okolo 350 soutěžících a podpořit je přišlo na 200 diváků. Skvělá atmosféra, která v tělocvičně panovala, vyburcovala soutěžící ke skvělým výkonům. Soutěž byla rozdělena na profi a neprofi. Přihlášené děti cvičily podle lektorky, která si připravila krátkou sestavu a cvičila před nimi na vyvýšeném pódiu. Na vše dohlížela pěti členná porota, která hodnotila správné předvedení této sestavy, správné technické provedení kroků a také výraz soutěžících.
I náš aerobik team zde měl zastoupení ve všech věkových kategoriích. V 1. kategorii do 6 let nás reprezentovala Janička K., Kristinka M., Natálka D., Hanička R. a Karolínka D. Pro děvčata to byly úplně první závody, takže to bylo spíše získávání zkušeností. V této kategorii soutěžilo 34 dětí. Do finále mezi 20 nejlepších porota vybrala Janičku Kadlčíkovou, což je velký úspěch. Ve 2. kategorii 7 – 8 let nás reprezentovala 4 děvčata. Nikola K., Hana J., Míša K. a Justýna K. Z 66 soutěžících postupovalo do finále 20 nejlepších, tam se však naše děvčata nedostala, zde již byly těžší vazby kroků. Ve 3. kategorii 9 – 10 let nás reprezentovalo nejvíce děvčat Míša H., Zuzka D., Danča K., Barča B., Míša Z., Verča K. a Katka R. I když děvčata získala nějaké body od poroty, nestačilo to na postup do finále mezi 20 nejlepších.
Ve 4. kategorii 11 – 13 let byl největší počet soutěžících a to 78, proto bylo rozhodnuto o konání 3 kol. Zde nás reprezentovala Michaela M, Martina M., Tereza Š. a Kristýna M. Míši Marčíkové a Kristýnce Mišákové se podařilo probojovat do semifinále mezi 30 nejlepších , na postup mezi 15 nejlepších to však nestačilo. V 5. kategorii 14 a více let soutěžilo 46 děvčat. Zde za nás bojovala Nikola F., Tereza K. a Hana H. Do finále mezi 20 nejlepších se podařilo dostat Hani Hlobilové, která skončila na pěkném 9. místě.
Děkujeme všem našim soutěžícím za reprezentaci, děkujeme všem sponzorům, děkujeme všem pomocníkům za pomoc na akci a při přípravě akce, místním hasičům za dozor a hladký průběh soutěže, a také všem přítomným divákům za skvělou atmosféru.
Těšíme se, že se s Vámi setkáme opět na dalších závodech v aerobiku. Třeba v sobotu 11.4. 2015 na soutěži skupinových choreografií „O pohár starosty obce Tlumačov“, která se bude konat ve Sportovní hale v Otrokovicích.