Domů » Zprávy » Martinské hody

Martinské hody

Martinské hody v naší obci letos připadly na neděli 9. listopadu 2014. Hody začaly sváteční mší svatou v kostele sv. Martina a kulturním programem na náměstíčku. Další dnem oslav byla sobota 15. listopadu 2014 v Klubu obce Zábraní při ochutnávce svatomartinských vín.

Nedělní dopoledne proběhlo na náměstíčku. Po svaté mši všechny přítomné přivítal starosta obce. Poté, nám studenti z Arcibiskupského gymnázia Kroměříž, předvedli ukázku ze života sv. Martina. Slavnostní atmosféru Martinských hodů umocnili i mnozí občané v hanáckých krojích. Hodovníci mohli ochutnat různé druhy zákusků a ohřát se (i když nebyla vůbec zima) výborným svařeným červeným vínem.
O týden později, 15. listopadu 2014, si milovníci cimbálové muziky Dubina zazpívali a zatančili v Klubu obce Zábraní a ochutnali vzorky svatomartinského vína. Odbornou přednášku o mladých vínech letos přednesl p. Pavel Ocknecht. K jídlu se, jako každý rok, podávala dozlatova upečená husa s 2 druhy zelí a knedlíky. Nálada v sále byla velmi příjemná a přátelská. Všichni se dobře bavili až do pozdních večerních hodin.
Pořadatelé, pracovnice KIS Tlumačov, děkují všem za účast na Martinských hodech. Váš zájem, i když menší než v minulých letech, je pro nás tou nejlepší odměnou. Za rok na shledanou. 

Fotografie v galerii – Martinské hody