Domů » Zprávy » DDM Sluníčko – Strašidelný Halloween

DDM Sluníčko – Strašidelný Halloween

Stejně jako v minulých letech, tak i letos proběhl v DDM Sluníčko, středisko Tlumačov den, kdy se všichni bojí otevřít dveře, kdy strašidelní tvorové vašim městem prochází – STRAŠIDELNÝ HALLOWEEN. A že bylo na co koukat! Vše začalo v sobotu 25. října. Čarodějky, upíři, strašidla a jiná stvoření měli sešlost ve Sluníčku, aby si mohli zase po roce tento svátek náležitě užít.

Nejprve se ovšem museli seznámit. Děti si zahrály za asistence vedoucích různé seznamovací hry, jako jsou třeba strašidelné molekuly nebo ,,kyselý ksichtík“. Jakmile všichni věděli, s kým to vlastně mají tu čest, přišla na řadu výroba strašidelných dýňových parťáků. Takže vydlabat, očistit, vyřezat, nazdobit a rozsvítit… Nutno podotknout, že se s úkoly všichni popasovali s vervou, statečně a hlavně úspěšně. Každý měl svého originálního parťáka – dýňáka a ze všech se stavěly vlasy na hlavě hrůzou, hlavně večer, po rozsvícení svíček. Venku se už setmělo a všichni věděli, co přijde. Musí se přichystat na strašidelný průvod, jinak budou letos bez odměn. Pro všechny to byla věc ta nejdůležitější a taky to bylo vidět. V mžiku se roztomilé děti proměnily v čarodějnice, duchy a další rozmanitá monstra a to byl teprve důvod se začít bát. Jakmile byla proměna hotova, už nic nebránilo tomu, aby se strašidelný průvod vydal na svou pouť po Tlumačově. Každý strašil, koho potkal a zejména své rodiče a sourozence, které společně navštívili a vykoledovali si sladkou odměnu. Byl to průvod strašidelný natolik, že i ti nejstatečnější se schovávali za dveřmi. Po návratu se všichni stali zase těmi šikovnými dětmi, jako tomu bylo odpoledne. Ještě zbývalo nakrmit hladová bříška a pak už se jen zachumlat do svých spacáčků a dívajíc se na pohádku, jeden za druhým usínali, až usnuli i ti největší vytrvalci.
Po brzkém vstávání, jelikož posun času nedal dětem spát, byla pro všechny připravena vydatná snídaně. Poté se pokračovalo dalším tvořením a soutěžemi, za které děti po oba dny získávaly sladké odměny. S úderem 11 hodiny však nastal čas se pro tento rok rozloučit a odejít domů. Na cestu dostal každý velkou kopu dobrot a dárečků, které byly vzpomínkou na strašidelný Halloween ve Sluníčku.