Domů » Zprávy » Noční pohádkový park

Noční pohádkový park

V pátek 19. září 2014 se park u Sokolovny proměnil v 18.hod. na pohádkovou říši. Kulturní a informační středisko ve spolupráci s mateřskou školou, připravilo už šestý ročník „ Nočního pohádkového parku „

Do pohádkové říše se vydalo téměř 180 dětí a 150 dospělých. Prošli celkem osmi stanovišti, kde na ně čekaly pohádkové postavy s připraveným úkolem, které děti musely plnit. Na startu, kde na ně čekala Bílá paní (Nikola Šimoníková) obdržely kartičku na razítka za splněné úkoly.
První cesta vedla k Lišce (Barča Janoštíková) a Budulínkovi (Inka Zálešáková), kde přenášely misku s hráškem. Potom pokračovaly ve stopách Jeníčka a Mařenky, kde narazily na perníkovou chaloupku s ježibabou (Lada Mouková). Ta pro ně měla otevřenou svou chýši s pavouky a hady. Rovnou z chaloupky se vydaly ke Shrekovi (Bronislav Bittner) a Fioně ( Míša Zygarová) a přiřazovaly k sobě správně kartičky s obrázkami pohádkových postav.
U vodníka (Zdenek Smékal) a Rusalky (Eliška Jeřábková) děti chytaly rybičky v nádobě s vodou. Dále na ně čekala Beruška (Jiřina Ševelová) s Ferdou Mravencem (Zdena Kryštofová), u kterých vybíraly podle barvy balónky. Vlk (Jiří Kutňák) a Karkulka s myslivcem (Adriana Jarošová a Irena Jarošová) pro ně měli přichystaný úkol, kde vybíraly věci, které Karkulka nesla babičce k svátku. V dálce už viděly Fantomase ( Roman Zálešák) s princeznou Xénií (Zuzana Kutňáková). Ti je pustili dál po trase pohádkového parku, až po projetí slalomu na koloběžce či odrážedle. Malí návštěvníci se nakonec vydali do strašidelného pekla, kde na ně čekali čerti ( Radek Šimoník st. a Jiří Mouka st.), trefovali se kostkami do čertovy tlamy a sám Lucifer (Staňa Jeřábek) jim dal razítko do kartičky. Za všechny splněné úkoly dostaly děti bonbóny. Po odevzdání kartičky u cíle dostal každý oplatek. Po náročné stezce pohádkou byl k dispozici bufet s občerstvením.
Rádi bychom poděkovali všem účinkujícím, kteří ochotně a dobrovolně při této akci pomáhali a věnovali tak dětem svůj volný čas. Sladkosti pro děti byly zakoupeny z peněz, které se vybraly při Mikulášské pochůzce.

Fotografie v galerii – Pohádkový park 2014