Domů » Zprávy » Senioři soutěžili v Hulíně

Senioři soutěžili v Hulíně

V pátek 12. září 2014 v 9 hodin byl v Hulíně zahájen pátý ročník Her seniorů Mikroregionu Jižní Haná. Opět po roce změřili své síly senioři z Hulína, Chropyně, Tlumačova a Kvasic.

Naši tlumačovsští senioři ze svých řad poskládali nová, obměněná družstva. Za Tlumačov soutěžili: Tlumačov I.: Jana Václavíková, Mirka Vejsadová, Emilka Stratilová, Rostislav Skopalík a Marie Zaoralová. Tlumačov II.: Hana Brázdilová, Zdeněk Brázdil, Marie Ešlerová, Libuše Škrabalová a Ludmila Řezníková. Naši borci se neměli, při závěrečném vyhlašování výsledků, za co stydět, i když tentokrát na medaili nedosáhli. První tlumačovské družstvo obsadilo 5. místo a druhé skončilo na 7. místě.
Hry zahájil, tak jako v minulých letech, slavnostní průvod. Seniorům, kteří pochodovali Hulínem, hrála do pochodu Dechová hudba Hulíňané.
Po zdravicích čelních představitelů členských měst a obcí Mikroregionu Jižní Haná a po vystoupení mažoretek „Kontrasty“ z Hulína, se soutěžící odebrali k 8 soutěžním disciplínám. Některé letošní disciplíny byly nové, např. osuš mě (věšení a sundávání prádla na čas), shazování kuželek, skládání (večerníčkových) čepic z novin a uhodnout hlášky z filmů. Našim družstvům se některé soutěže povedly více, některé méně.
V 12 hod. se začaly sčítat výsledky her a to byl i čas, kdy jednotlivé obce a města předvedly svá kulturní vystoupení. K dobré pohodě patří i zpěv, proto všechny přišly potěšit zpěvačky z Tlumačova. Byly to sestry Machálkovy, paní Fialová, Kryštofová a Václavíkova. Jejich písničky, „Ohřebíčku zahradnický, Trpasličí svatba a Ta naše písnička česká“, rozezpívaly všechny přítomné. Další vystoupení Tlumačova si připravili senioři z Klubu seniorů. Jejich tanečky vsedě na židli, nacvičené pod vedením paní Libuše Škrabalové, měly velký úspěch.
Diváci i soutěžící měli možnost si zasoutěžit i ve vědomostním kvízu. Ze správných odevzdaných odpovědí bylo vylosováno 10 šťastlivců, kteří si domů odnesli drobné dárky.
Krátce po 14 hodině se všichni soutěžící dozvěděli své umístění. Podle hesla „Není důležité zvítězit, ale zúčastnit se“ jsme brali naše umístění. Starosta obce Ing. Antonín Jonášek poděkoval osobně všem tlumačovským sportovcům za výbornou reprezentaci obce.
Bylo také velmi milé vidět, jak je ta naše tlumačovská skupina seniorů nejpočetnější. Na akci přijeli soutěžící, účinkující, no prostě tam byli téměř všichni starší občané, kteří navštěvují Klub seniorů Tlumačov. Troufám si tvrdit, že paní Elvíra Hrdinová, která příští rok v květnu oslaví devadesátku, byla toho dne nejstarším „tlumačákem“ v Hulíně. Klobouk dolů!

Výsledky:
1. Kvasice I. 47 bodů
2. Chropyně I. 46 bodů
3. Hulín I. 45 bodů,
4. Hulín II. 44 bodů
5. Tlumačov I. 43 bodů
6. Chropyně II. 37 bodů
7. Tlumačov II. 34 bodů
8. Kvasice II. 26 bodů.

Fotografie v galerii – Hry seniorů 2014