Domů » Zprávy » DDM Sluníčko – prázdniny se Sluníčkem

DDM Sluníčko – prázdniny se Sluníčkem

Výlety, zábavu, soutěže, nové kamarády a spoustu zážitků nabízel v letošním roce příměstský tábor „Prázdniny se Sluníčkem“, který pořádal Dům dětí a mládeže Sluníčko, středisko Tlumačov. Účastnilo se 27 dětí z Tlumačova a okolí.

V pondělí jsme se mezi sebou seznámili a společně si zahráli několik her v tělocvičně. Tím začalo sbírání bodů do celotáborové soutěže. Nejen pro vítěze, ale i pro všechny účastníky za ně byly připraveny dárečky v závěru tábora. Po obědě jsme se vydali na pěší vycházku ke Kurovickému lomu a cestou hráli hru ,,Klíště“. Úkolem bylo nepozorovaně připnout kamarádovi na oblečení nebo baťoh malé klíště vytvořené z kolíčku na prádlo. A protože se mezi námi pohybovala klíšťata tři, tak bylo o zábavu postaráno. Ke konci hry se už všichni měli na pozoru, protože každé přiblížení kamaráda mohlo znamenat nebezpečí. Průběžně probíhala kontrola a sčítání přisátých klíšťat. Někdo vyšel ze hry s čistým štítem, ale byli i tací, u kterých se klíšťatům moc líbilo 🙂
Úterní oblohu zakryly mraky a počasí ukázalo, že ho naše plány na super výlet spojený s pozorováním slunce nezajímají. Celý den nám propršelo a sluníčko nevykouklo ani na chvíli. Cílem byla hvězdárna ve Valašském Meziříčí. Pracovníci hvězdárny přizpůsobili program nepříznivému počasí a připravili nám projekci o sluneční soustavě.
Ve středu jsme se vydali do Luhačovic. Nejdříve jsme navštívili Muzeum luhačovického Zálesí, kde nás průvodkyně seznámila s historií Luhačovic a předvedla nám, jak správně prostřít slavnostní tabuli v prostoru upraveném jako hotelová restaurace k příležitosti 75. výročí hotelu Alexandrie. K této příležitosti je v muzeu výstava historických jídelníčků, fotografií a další ukázky místní gastronomie. Mohli jsme nahlédnout do zákoutí z historické hospody, městské kuchyně nebo vybaveného pokoje tohoto hotelu. Po obědě jsme se vydali na kolonádu a hojně ochutnávali léčivé prameny. Nechyběla zmrzlina – která asi všem chutnala víc než zmíněné léčivé vody, ani tradiční lázeňské oplatky – jako dárek z výletu.
Přiblížil se čtvrtek a sním očekávaný výlet do Vyškova. Ze ZOOparku nás speciální Dinoexpres převezl do Dinoparku. Tam už nás vyhlíželi dinosauři s krkolomnými názvy jako Therizinosaurus, Micropachycephalosaurus, Gigantoraptor a další. Dozvěděli jsme se různé zajímavosti o těchto dinosaurech a všechny jsme si je mohli dobře z blízka prohlédnout. Velmi poutavé bylo i 4D kino, kde jsme nahlédli pod hladinu divokých druhohorních moří s množstvím nástrah a nebezpečí pro malé i velké diváky. Na závěr jsme se vrátili do ZOOparku a prohlédli si nejen zvířata, kde převažuje chov domácích zvířat, ale také repliku statku, která představuje ukázku života na venkově. Výlet se velmi vydařil a nezkazila nám ho ani dešťová sprcha při zpáteční cestě na vlakové nádraží.
Týden rychle uběhl a pro závěrečný den bylo připraveno mnoho her a soutěží k získání dalších bodů do soutěže. S radostí jsme dětem na památku předali triko s logem DDM a názvem tábora. Bude všem připomínat zážitky s partou kamarádů a vedoucích na sklonku léta.