Domů » Zprávy » Sobotní odpoledne pro celou rodinu

Sobotní odpoledne pro celou rodinu

„Odpoledne pro celou rodinu“ je název velké tlumačovské společenské akce, která se každoročně koná v měsíci červnu v parku v Sokolské ulici.

V 14:30 hod. začal program slavnostním přivítáním starostou obce Ing. Antonínem Jonáškem a pořadateli: za Kulturní a informační středisko pozdravila všechny přítomné Renáta Nelešovská a za Dům dětí a mládeže Sluníčko, pracoviště Tlumačov, Bc. Hana Hlobilová.
Krátce po 15 hodině začalo vystoupení klauna Pepina Prcka. Človíček malého vzrůstu byl v neustálém kontaktu s dětmi, které aktivní formou pomocí her, zpěvu, soutěží a tance vtahoval do své show.
Poté následovala vystoupení všech skupin tlumačovského aerobiku pod vedením Hany Hlobilové. Cvičení na tanečním parketu bylo prokládáno různými dětskými soutěžemi. Děti měly také možnost zapojit svého soutěžního ducha i u dalších soutěží, které byly „rozesety“ po celém parku. Byly to různé stolové hry, skákání na trampolíně, hod kroužkem na čápa, malování na obličej a další. Pro zábavu byla přichystána i projížďka na voze taženém koňmi z místního hřebčince a hasiči umožnili dětem si prohlédnout jejich auto a sednout si (i když jen na sucho) do člunu.
Pro starší generaci zahrála od 17 – 18:30 hodin dechová hudba Zdounečanka. Je to kapela, která i v Tlumačově dokázala, že se umí přizpůsobit požadavkům doby, která dechovce moc nepřeje. Svým vystoupení potěšila všechny milovníky lidových písniček. Mnozí si zatančili a zazpívali.
Večer patřil skupině Pexeso Zlín. Jejich taneční zábava, trvající až do pozdních nočních hodin, roztančila a rozezpívala mladší a střední generaci.
Bohaté občerstvení zajišťoval Hostinec u Hřebčince a místní hasiči. V horkém dnu bylo potřeba dodávat organismu hlavně tekutiny.
Pořadatelé, KIS a DDM Sluníčko Tlumačov, děkují spolupořadatelům této akce Zemskému hřebčinci Tlumačov, SDH Tlumačov, p. JUráňové z Ranče Tlumačov, všem sponzorům, dobrovolníkům, SRPDŠ při ZŠ Tlumačov a pracovníkům obce, za pomoc při organizování a zabezpečení akce.

Fotografie v galerii – Odpoledne pro celou rodinu