Domů » Zprávy » Soutěžní sezóna 2014 – Aerobik team Quick step Tlumačov při DDM Sluníčko

Soutěžní sezóna 2014 – Aerobik team Quick step Tlumačov při DDM Sluníčko

Každým rokem přemýšlím nad nápady choreografií pro naše soutěžní týmy. Co vymyslet, aby se sestava líbila cvičícím dětem, a také aby zaujala porotu? Snad všechny nápady už byly! Dlouhé hodiny, dny a měsíce přemýšlení jak nad sestavou, tak nad výběrem hudby, její úpravou a také nad důležitými kostýmy, které jsou nezbytnou součástí sestavy.

PohárV letošním roce má aerobikový tým Tlumačov 5 soutěžních sestav a celkem 95 členů. Nejmladší děti ve věku 4 – 8 let nacvičily sestavu „Dobré ráno“, děvčata ve věku 8 – 11 let sestavu „Římští legionáři“. Další skupina dětí ve věku 11 – 13 let cvičí sestavu pod názvem „Freddie Mercury je zpět“, nejstarší děvčata ve věku 14 – 18 let sestavu „Království za ruce“ a letos poprvé nacvičili sestavu také rodiče dětí z kroužků aerobiku na téma „Retro disco“. Pilně jsme se všichni připravovali na soutěže, kterých jsme se chtěli zúčastnit. Netušili jsme, jaká bude sezóna, jak to všechno zvládneme, jestli bude nějaký úspěch, jestli se budou sestavy líbit. Scházeli jsme se na tréninku 1 x týdně v rámci kroužku a pilovali a pilovali. A jak to dopadlo?
AT Tlumačov má nyní z této soutěžní sezóny 2014
23 x 1 míst
9 x 2 míst
3 x 3 míst
2 x Cenu poroty
2 x Cenu za kostýmy
1 x Putovní pohár primátora města Zlín.


Sestava Dobré ráno

Děti se zúčastnily soutěží v rámci Aerobic Tour, kde získaly v Hodoníně 3. místo a na finále v Otrokovicích v kategorii TOP 20 1. místo. Na mezinárodní přehlídce v Otrokovicích získaly Cenu poroty. Na semifinále Děti fitness v Otrokovicích získaly 2. místo a postup na mezinárodní finále do pražské Lucerny. V Praze na finále vybojovaly 1. místo a staly se vítězem své kategorie.
Trenérka Bc. Hana Hlobilová a Hana Hlobilová ml.

DDM Sluníčko


Sestava Římští legionáři

Děvčata se zúčastnila soutěží Aerobic Tour. V Otrokovicích “O pohár starosty obce Tlumačov“ získala 1. místo, v Bystřici pod Hostýnem 2. místo, v Hodoníně 2. místo, na finále v Otrokovicích v TOP 10 1. místo a stala se vítězi své kategorii Aerobic Tour. Na krajské přehlídce 1. místo + Cenu poroty. Na mezinárodní přehlídce Cenu za kostým. Na semifinále Děti fitness v Otrokovicích 2. místo a postup na finále do pražské Lucerny. V Praze ve své kategorii zůstala pod místy nejvyššími a obsadila 4. místo. Ve Zlíně o putovní pohár primátora města Zlín 1. místo.
Trenérka Bc. Hana Hlobilová a Hana Hlobilová ml.

DDM Sluníčko


Sestava Freddie Mercury je zpět

Vzhledem k tomu, že děti přecházely v této soutěžní sezóně do vyšší věkové kategorie, jsme velké úspěchy neočekávali. Díky jejich výborným výkonům nás však brzo vyvedly z omylu a ze všech závodů, kterých se zúčastnily, si odvážely cenné kovy. Také s touto sestavou se děti zúčastnily několika soutěží. Soutěže Aerobic Tour „O pohár starosty obce Tlumačov“ 2. místo, Uherský Ostroh 3. místo, Bystřice pod Hostýnem 2. místo, Hodonín 1. místo, v Otrokovicích na finále Tour v TOP 10 vybojovaly 2. místo a staly se druhým nejlepším týmem ve své kategorii. Na krajské přehlídce 1. místo. Na semifinále Děti fitness v Otrokovicích 1. místo a postup do pražské Lucerny. V Praze skončily na krásném 2. místě. V Brně na soutěži Česko se hýbe 1. místo. Ve Zlíně O putovní pohár primátora 1. místo.
Trenérka: Bc. Hana Hlobilová a Nikola Filáková

DDM Sluníčko


Sestava Království za ruce

Nejúspěšnější sestava díky prezentaci děvčat, která do sestavy dala kus srdce. V rámci Aerobic Tour „O pohár starosty obce Tlumačov“ 1. místo, Uherský Ostroh 1. místo, Bystřice pod Hostýnem 3. místo, Hodonín 1. místo, finále Aerobic Tour TOP 10 Otrokovice 1. místo a vítěz své kategorie + absolutní vítěz Aerobic Tour s nejvyšším počtem bodů od poroty. Krajská přehlídka pohybových skladeb 1. místo. Mezinárodní přehlídka pohybových skladeb Otrokovice – Cena za kostým. Semifinále Děti fitness Otrokovice 1. místo a postup do pražské Lucerny. Mezinárodní finále Praha 1. místo. O putovní pohár Zlín 1. místo.
Trenérka Bc. Hana Hlobilová a Michaela Daňková

DDM Sluníčko


Sestava Retro disco

Sestavu nacvičilo 24 zapálených rodičů. Nejdříve to bylo jen z legrace, si něco zkusit. Postupem času tomu všichni propadli a pořádně si to užívali. S touto sestavou jsme se zúčastnili přehlídky pohybových skladeb ve Zlíně 1. místo, krajské přehlídky pohybových skladeb Otrokovice 1. místo, mezinárodní přehlídky Otrokovice, soutěže semifinále Děti fitness Otrokovice 2. místo a postup do Prahy do Lucerny. Z mezinárodního finále Děti fitness Praha jsme si odváželi úžasné 1. místo.
Trenérka Bc. Hana Hlobilová

DDM Sluníčko


Dva měsíce soutěží byly náročné, ale stály za to. Byly to měsíce radosti, smutku, dojetí, překvapení a štěstí. Děkujeme všem za podporu a těšíme se na všechny v další aerobikové sezóně. Přihlášky do kroužků budou k dispozici v DDM Sluníčko v měsíci září.