Domů » Zprávy » Soutěž v aerobiku skupin Otrokovice „Děti fitness aneb sportem proti drogám“

Soutěž v aerobiku skupin Otrokovice „Děti fitness aneb sportem proti drogám“

V sobotu 12.4.2014 jsme se vypravili se svými 5 tlumačovskými týmy na semifinálovou soutěž „Děti fitness aneb sportem proti drogám“. Soutěž se konala opět v Otrokovicích ve Sportovní hale, kde jsme měli možnost prostor vyzkoušet již na naších závodech, které probíhaly týden před tím.

Vzhledem k velkému množství tanečních stylů a velkému počtu družstev, zde nebyla možnost prostorových zkoušek. Tak rychle převléct, namalovat a být připraveni předvést co nejlepší výkony. V každé kategorii jsme měli zastoupení. Soutěž děti fitness je postupová soutěž na velké mezinárodní finále do Prahy, které se letos bude konat 24.5. v Lucerně.
V kategorii do 7 let máme sestavu „Dobré ráno“. Cvičí zde 20 dětí, které mají 4 – 8 let. Konkurence již od nejmladší kategorie je velmi velká. Děti se krásně usmívaly, cvičení si užívaly, což bylo ohodnoceno i porotou vysokými body, které nás posunulo na 2. místo v této kategorii a postup do Prahy. V kategorii 8 – 10 máme sestavu „Římská legie“. Cvičí zde 21 děvčat, která jsou velmi šikovná a pro cvičení zapálená. Je radost je sledovat při cvičení hlavně na závodech, kde do toho dávají 150%. Porotě se i tato sestava líbila a děvčata skončila na krásném 2. místě a zajistila si také postup do Prahy. V kategorii 11 – 13 let máme sestavu ,,Freddy Mercury je zpět“. Zde cvičí 13 děvčat a 1 chlapec. Cvičit v této kategorii je pro ně nové, protože v minulém roce ještě patřili do kategorie mladší. Jejich výkon byl perfektní. Porota ohodnotila jejich vystoupení body nejvyššími a naše sestava vybojovala 1. místo a postup do Prahy. V kategorii 14 a více let je již velmi velká konkurence kvalitních sestav, každá chybička může sestavu posunout o několik bodů níže a někdy rozhodují jen malé rozdíly bodů v umístění. Zde máme sestava „Království za ruce“, kterou cvičí 17 děvčat. Zde se nám až tají dech při výkonu našich děvčat. I porota jejich vystoupení ohodnotila známkami nejvyššími a děvčata vybojovala 1. místo a postup do Prahy. Posledním naším týmem, který reprezentoval DDM Sluníčko Otrokovice – AT Tlumačov je sestava „Retro disco“ v kategorii dospělých. Tuto sestavu nacvičilo 24 maminek a tatínků dětí z kroužků aerobiku. Nejdříve to byla jen legrace zkusit něco nacvičit a nakonec z toho vzniklo krásné aerobikové vystoupení, které si velmi užíváme. Skvělá parta rodičů chce ukázat nejen svým dětem, ale i ostatním, že s aerobikem jde začít v každém věku. Tato sestava získala 2. místo ve své kategorii a vybojovala taktéž postup do Prahy. Sobotní den byl velmi úspěšný. Odvážíme si nejen medaile na krku, ale také všech 5 sestav si odváží 5 pohárů. Naše týmy vybojovaly na otrokovickém semifinále Děti fitness aneb sportem proti drogám 2 x 1. místo a 3 x 2. místo. Jako trenérka jsem na všechny moc hrdá a pyšná. Doufám, že se nám bude dařit i nadále.