Domů » Zprávy » Na náměstí Komenského opět vlaje naše obecní vlajka

Na náměstí Komenského opět vlaje naše obecní vlajka

A to na špičce májky, kterou muži, chlapi a chlapci z Tlumačova postavili ve středu 30. dubna 2014. Aktualizováno: V noci z pátku na sobotu (16.-17.5.2014) bohužel vandalové naši májku uřezali. Nevím, jaký to pro ně mělo jiný než ničitelský význam, protože špičku i s obecní vlajkou si neodnesli.

Strom na májku přivezli zaměstnanci obecní údržby z lesů Lesní správy Buchlovice. Již po čtvrté se na výbornou „poprali“ s uřezáním stromu, jeho umístěním na traktor a dopravou z Chřibů až k nám, do Tlumačova.
„Samotné stavění májky proběhlo bez komplikací, rok od roku je její vztyčení snazší, neboť během předešlých let jsme už získali určité zkušenosti,“ řekl starosta obce Ing. Antonín Jonášek. Všechny přítomné trošku zmátl svým tvrzením, že kmen použitý na máku je z vánočního stromu, který stál na tom samém místě před 5 měsíci, ale není tomu tak.
Májku budeme (ne)kácet v pátek 30. května 2014 od 17 hodin. Všichni jste srdečně zváni. Děti čeká jízda zručnosti na kole, odrážedle, koloběžce nebo tříkolce a dospěláci se mohou, od 19 hodin, těšit na taneční Retro párty diskotéku místního diskžokeje Vaška Vymětalíka. Bohaté občerstvení bude zajištěno.


Fotografie v galerii – Stavění Májky 2014