Domů » Zprávy » II. ročník Turnaje ve stolním tenise

II. ročník Turnaje ve stolním tenise

V naší obci se v sobotu 4. ledna 2014 uskutečnil druhý ročník Turnaje ve stolním tenise.

První sobotu v tomto roce si v tělocvičně základní školy užilo 35 přihlášených hráčů a 3 hráčky tuto rychlou míčovou bezkontaktní hru.
Po obědě v 13 hodin byl turnaj zahájen starostou obce Ing. Antonínem Jonáškem a vedoucí KIS Tlumačov Renátou Nelešovskou.
Pak už vypuklo hráčské nadšení naplno. KIS Tlumačov jako hlavní organizátor připravil 4 hráčské stoly, na kterých se střídaly dvojice v mužské i ženské kategorii.
Soutěžící se příjemně bavili nejen hrou, ale i fanděním svých favoritů.
Do „pavouka“ postoupilo 34 hráčů, 2 byli vyřazeni a 1 hráč se zranil už při počátečním tréninku.
Na závěr se utkali o třetí místo Roman Žídek z Bystřice pod Hostýnem a Václav Randůšek z Kvasic. Tentokráte Vašek bronzovou medaili neobhájil a skončil třetí. Boj o první místo svedl Tomáš Krčma z Otrokovic (bratr nám již dobře známého místního výborného hráče Jiřího Krčmy a syn neméně známého otce pana Jiřího Krčmy st.) s tlumačovským borcem Pavlem Kutrou. Z boje vyšel úspěšně a první místo obsadil pan Pavel Kutra.
Ženy, jelikož byly jenom tři, postoupily všechny. Třetí místo obsadila Milena Baďurová, stříbrnou medaili si odnesla Petra Šimoníková a na stupni nejvyšším stanula Pavla Kutrová.
Takže první místa v obou kategoriích obsadili manželé Pavla a Pavel Kutrovi z Tlumačova.
Ceny, medaile a poháry předával starosta obce a vyjádřil přání, aby se turnaj stal tradiční novoroční akcí v obci.
Hlavním sponzorem akce byla Místní akční skupina (MAS) Jižní Haná. Ta finančně zaštítila pro hráče svačinku v podobě výborných řízků, nealko nápojů a upomínkových předmětů.
KIS Tlumačov děkuje všem hráčům za účast, hlavnímu rozhodčímu Aleši Judasovi za kvalitní vedení turnaje a všem za pomoc při realizaci. Turnaj také navštívil poslanec ČR pan Tomio Okamura.
Pro třetí ročník připravujeme několik změn: hráči se budou přihlašovat s týdenním předstihem, plánujeme i kategorii hráčů nad 60 let a kategorii smíšené, mužské a ženské čtyřhry. Vše záleží na počtu hráčů. Turnaj se bude konat 10. ledna 2015. Tak si datum poznačte do kalendáře a trénujte.

Poznámka: O týden později v Kvasicích 11. ledna 2014 svedli boj o první místo dva tlumačovští borci: Pavel Kutra a Jiří Krčma ml. Vítězně z utkání vyšel pan Pavel Kutra. Blahopřejeme.

Výsledky muži:
1. místo: Pavel Kutra
2. místo: Tomáš Krčma
3. místo: Roman Žídek
4. místo: Václav Randůšek

Fotografie v galerii – II. ročník Turnaje ve stolním tenise