Domů » Zprávy » Mikuláš se svou družinou

Mikuláš se svou družinou

Svatý Mikuláš se, podle předem připraveného seznamu dětí, vydal se svým doprovodem ve čtvrtek 5. prosince 2013 kolem 16 hod. na pochůzku Tlumačovem.

Tentokrát naší návštěvy využilo celkem 22 rodičů. Čtyřčlenná skupina budila opravdu velký respekt u všech dětí, které při své pouti navštívila. Mikuláš s Andělem obcházel postupně dům od domu, a za básničku či písničku obdarovával děti nadílkou v podobě nejrůznějších pamlsků. Vzal si s sebou i pomocníky z říše pekelné a to samotného Lucifera s čertem. Předčítali dětem z knihy hříchů a posléze si čerti vzali na paškál nehodné děti. Aby se nezbedníci nedostali do pekla, museli předčítat z knihy pekelné slib a tím přísahat, že se polepší. Svůj slib potvrdili otiskem prstů. I když zlobivci uronili tu a tam nějakou slzičku, vše nakonec dopadlo dobře a čerti odcházeli s nepořízenou. Pod kotli se opět zatápělo zbytečně.
Děkujeme dobrovolníkům z řad rodičů za ochotu a strávený volný čas pro tuto pochůzku. Vybrané peníze darovali na zakoupení nových kostýmů či sladkostí do pohádkového parku, který se každoročně koná v září. Minulý rok za vybrané peníze z této akce byla zakoupena maska Šmouly.
Za rok nashledanou.

Fotografie v galerii – Mikuláš se svou družinou