Domů » Zprávy » Kontejnery na zpětný odběr oděvů, obuvi a textilu

Kontejnery na zpětný odběr oděvů, obuvi a textilu

V současné době rozmístili pracovníci Obecního úřadu Tlumačov na katastrálním území obce tři kontejnery na zpětný odběr oděvů, obuvi a textilu. Do těchto kontejnerů je možné odkládat čistý a suchý textil (veškeré oděvy, bytový textil – záclony, závěsy, povlečení, potahy, ubrusy) dále je zde možné odkládat i použitou (obnošenou) obuv. Použité oděvy a textil je nutné do sběrných kontejnerů vkládat zabalené v igelitových pytlích či taškách, obuv je nutno mít spárovanou a svázanou.

Do sběrného kontejneru nepatří – znečištěný nebo mokrý textil, matrace, molitan, koberce, tašky, netextilní materiály, komunální odpad, elektrospotřebiče.
Umístění kontejnerů na textil 1. náměstí Komenského – stávající hnízdo na separovaný odpad, 2. ulice Švermova – stávající hnízdo na separovaný odpad před obchodem potravin, 3. místní část Skály – stávající hnízdo na separovaný odpad.
Sebraný textil je po vyjmutí z kontejnerů protříděn v několika fázích. Zachovalé oděvy a textil je následně redistribuován k dalšímu použití. Zbytek po vytřídění je zpracováván na čisticí tkaniny nebo jako palivo.