Domů » Zprávy » Adolf Dudek v knihovně

Adolf Dudek v knihovně

V pátek dne 24. května 2013 uspořádala místní knihovna pro děti první a druhé třídy základní školy vystoupení s ilustrátorem panem Adolfem Dudkem.

Pan Dudek ukázal dětem, které knihy a časopisy ilustroval a seznámil je s tím, jak dlouho trvá, než kniha vznikne. Ve svém vystoupení předvedl, jak snadné je nakreslit obrázek pomocí čtyř geometrických tvarů. Svým vtipným a hereckým číslem dokázal vtáhnout děti do děje tak, že se celým sálem ozýval bouřlivý smích. Během hodiny zabavil nejen všechny děti, ale i paní učitelky takovým způsobem, že se ani na chvíli nedokázali nudit. Během celého vystoupení kladl otázky a děti se předháněly v tom, kdo na ně co nejrychleji odpoví. Za správnou odpověď je odměnil svými obrázky. Nakonec proběhla autogramiáda kresbou na obličej, ruku či papír.
Pan Dudek prodal tři miliony knih se svou ilustrací. Mezi jeho tvorbu patří ilustrace do známého časopisu Sluníčko, knihy jako např. Halí – Belí, Velká kniha pro malé děti, Abeceda, Vařila myšička kašičku a spousta dalších knih.
V září se s ilustrátorem setkáme opět v knihovně, tentokrát s dětmi z mateřské školy s jeho vystoupením „Hrajeme si na pohádky“.