Domů » Zprávy » Stavění májky a pálení čarodějnic

Stavění májky a pálení čarodějnic

Od pátku 26. dubna 2013 stojí na náměstí Komenského tlumačovská májka.

Troufám si tvrdit, že letošní májka je zatím nejhezčí, jakou jsme kdy v obci měli. Jelikož už místní fotbalisté nemají oddíl dorostů, májku museli postavit silní muži z Tlumačova. Po 5 letech praxe se jim to, s plným nasazením všech sil, podařilo.
Přiletělo i několik čarodějnic, které si zatančily u májky a později upálily svoji namalovanou kolegyni. Tu nám opět nakreslila, na zdarma dodaný materiál panem O. Šnajdrem, paní učitelka Lenka Hricová s žáky ze své třídy. Moc děkujeme a poděkování patří i paní Ladě Moukové za podporu akce v kostýmu ježibaby a jejímu manželovi Jirkovi za pomoc v při sundávání lana z májky a v bufetu. Také bez spolupráce s pracovníky údržby OÚ Tlumačov, by se akce nemohla uskutečnit. Takže Dane, Radku, Mojmíre, Jendo a Vlasťo – děkujem. Děkujeme i místním hasičům za pomoc a požární dozor.
Pro děti zde byly i atrakce v podobě trampolíny a skákacího hradu. I ta nějaká sladkost byla k zakoupení ve stánku. Mnozí si opekli na ohníčku vůbec první letošní špekáček.
O víkendu 3. – 5.5.2013 byly shozeny neznámými vandaly májky v Kvasicích, na Karolíně, v Bařicích, atd. Pevně věříme, že naše májka vydrží, abychom ji mohli společně skácet v pátek 31. května 2013 od 16 hodin. Všichni jste srdečně zváni, kulturní program (ukázky poslušnosti psů a sebeobrany občanského sdružení Mapaj z Přerova, soutěže – děti připravte si opět koloběžky, kola a kolečkové brusle, nově budeme soutěžit i v běhu). Občerstvení bude zajištěno.

Fotografie v galerii – Stavění Májky a pálení čarodějnic 2013