Domů » Zprávy » Statistika knihovny za rok 2012

Statistika knihovny za rok 2012

V roce 2012 máme registrovaných 152 dospělých čtenářů a 47 dětských.

Knihovnu navštívilo 1 121 čtenářů, 129 z vás využilo internetové služby, kulturních akcí pořádané knihovnou se zúčastnilo 548 lidí, on-line služeb využilo a do online katalogu tak nahlédlo 50 jednotlivců. Celkový počet návštěvníků knihovny je 1 848.
Celkem bylo zapůjčeno 2 601 knih pro dospělé včetně naučné literatury. Dětských knih včetně naučné literatury jsme půjčili celkem 497 a 290 časopisů. Celkem tedy 3 388 titulů z naší knihovny. Uspořádali jsme celkem 9 besed a ostatních akcí.
V novém roce pro vás chystáme besedy pro školy i pro veřejnost, pro děti Noc s Andersenem a světýlkový průvod s promítáním pohádek. Dále budeme v červnu pasovat prvňáčky na „Malé čtenáře“ a chystáme i burzu časopisů. Každý rok se zapojujeme do projektu „Celé Česko čte dětem“, kde svými výkresy přispívají děti ze školní družiny. Na stránkách www.tlumacov.cz najdete stránky knihovny s online katalogem všech knižních titulů, které naše knihovna vlastní. Pokud požadovaný titul nenajdete s radostí vám knihu objednáme ze Zlínské ústřední knihovny.
Na začátku roku jsme vylosovali čtenáře, kteří se zúčastnili soutěže „Čteme rádi“, Čtenář napsal na lístek název knihy, kterou přečetl a stručný obsah. Poté vhodil lístek do připravené krabičky a na konci roku jsme losovali dva výherce. Knihu od nás obdržela paní Kateřina Odstrčilová a Michaela Horková.