Domů » Zprávy » I. ročník Turnaje ve stolním tenise

I. ročník Turnaje ve stolním tenise

V sobotu 5. ledna 2013 odpoledne to vypadlo ve velké tělocvičně v ZŠ Tlumačov jako při vrcholové soutěži stolního tenisu. Sešlo se zde 38 hráčů a 4 hráčky, kteří sehráli celkem 104 zápasů na 4 herních stolech. AKTUALIZOVÁNO: Pan Jiří Krčma ml. zvítězil v sobotu 12.1. 2013 v turnaji ve stolním tenise v Kvasicích. Byl nejlepší z 46 přihlášených mužů.

Turnaje se zúčastnili nejen místní borci, ale i hráči z okolních obcí a měst. Dá se říct, že místní a přespolní byli v poměru 1:1. Většinou byly odehrány výborné zápasy, nikdo nikomu nic „zadarmo nedaroval“. O zajímavé a dobré výměny nebyla nouze.
Ženy se letos sešly v počtu 4. Každá sehrála kvalitní zápasy a z jejich výsledků nakonec vzešlo toto pořadí: 1. Zuzana Šustrová (Otrokovice), 2. Renata Vitásková (Tlumačov), 3. Petra Manclová (Otrokovice) a 4. Hana Kyselá (Kvasice). Ženám předával ocenění starosta obce Ing. Antonín Jonášek.
Muži byli rozděleni do 7 skupin po 4 hráčích a do 2 skupin po 5. Z této základní skupiny postoupilo 32 hráčů, kteří byli rozepsáni do tzv. pavouka. Boje v základní skupině trvaly poměrně dlouho, ale pak už šlo všechno rychle; „v pavoukovi“ z každého zápasu postupoval dopředu jen vítěz.
Na závěr se utkali ti nejlepší: mladí muži Josef Chlud a Václav Randůšek svedli 5 setový boj o třetí místo – vítězem se stal V. Randůšek. Náš tlumačovský borec pan Jiří Krčma ml. si opět „střihl“ zápas o první místo. Letos byl jeho soupeřem pan Pavel Mancl z Otrokovic. Oba borci předvedli krásnou hru, ze které vyšel jako vítěz pan Mancl.
Poděkování pracovnic KIS Tlumačov patří všem, kteří nám pomohli s přípravou této sportovní akce. Děkujeme všem hráčům za fair-play chování a předvedené výkony. Obci Tlumačov a místní ZŠ děkujeme za bezplatné poskytnutí prostor tělocvičny a panu Aleši Judasovi za technickou podporu. Troufám si tvrdit, že se všichni – hráči i diváci – dobře bavili. A o to šlo především.
I. ročník turnaje skončil, už se těšíme na druhý. Ten se sice bude konat až za rok, ale všichni víme, že „čas letí jako bláznivý“, takže trénujte!!!!

Výsledky muži:
1. místo: Pavel Mancl
2. místo: Jiří Krčma ml.
3. místo: Václav Randůšek
4. místo: Josef Chlud

Fotografie v galerii – I. ročník turnaje ve stolním tenise