Domů » Zprávy » DDM Sluníčko – Strašidelný Halloween 2012

DDM Sluníčko – Strašidelný Halloween 2012

Část podzimních prázdnin prožilo 26 dětí z Tlumačova a okolí v DDM Sluníčko, středisko Tlumačov, kde pro ně byla připravena akce Strašidelný Halloween.

Tradiční dlabání dýní vyplnilo čtvrteční dopoledne. Strašidelné obličeje, které děti do dýní vyřezaly, večer vyzdobily a rozzářily prostory před DDM. Během dne děti soutěžily a získávaly body do soutěže jednotlivců. Oříškem pro mnohé bylo překreslení obrázků ,,na dálku“. Záleželo na šikovnosti, dobrém postřehu i přesnosti. Pomalu se přiblížil čas přestrojení do strašidelných kostýmů, nalíčení a mohli jsme vyrazit ke KIS v Tlumačově, kde jsme si společně připravili večeři – ,,opékané netopýry“ /špekáčky/. S naplněnými bříšky jsme se vydali do ztemnělých ulic Tlumačova. I letos jsme postrašili mnoho kamarádů, rodičů a sourozenců a za naši snahu si vykoledovali plno sladkostí.
Zpátky jsme se vraceli, když už byla úplná tma. Z dálky nás vítaly naše osvícené dýně před domem dětí. Byla to tajemná podívaná. Unavená strašidla čekal výborný jablečný koláč, příprava ,,pelíšků“ a pohádka na dobrou noc. A protože si děti měly po celém dni o čem povídat, trvalo ještě dlouho, než utichly poslední hlasy a všichni usnuli.
Páteční dopoledne bylo opět kreativní – děti malovaly strašidlo na nafukovací balónky. A protože venku svítilo sluníčko, šli jsme do parku a zahráli si několik her na čerstvém podzimním vzduchu. Před obědem jsme navštívili Kulturně informační středisko a prohlédli si výstavu „Tenkrát na Západě“. Mnozí se našli na vystavených fotografiích a nadšeně ostatním vyprávěli zážitky z letního tábora.
Zakončení prázdninové akce bylo opravdu strašidelné. Každé z dětí muselo sebrat veškerou svou odvahu a poslepu vstoupit do tajemné komnaty, plné duchů a strašidel. Odvážně se pustily do souboje se strašidly a odměnou jim byla plná rukavice sladkostí.
Akce byla velmi úspěšná, děti prožily legraci, napětí i zábavu.