Domů » Zprávy » Týden knihoven 2012

Týden knihoven 2012

Všichni čtenáři a příznivci knihovny mohli navštívit a prohlídnout si místní knihovnu v rámci celostátní akce „Týden knihoven 2012“, který proběhl od 1. října do 7. října 2012.

Noví čtenáři se mohli zdarma zaregistrovat. Této možnosti využilo osm nových čtenářů. Zapomnětlivcům byla udělena čtenářská amnestie a přichystána byla i burza vyřazených časopisů za symbolickou jednu korunu.
Na páteční podvečer, 5.10.2012, jsme pro děti i dospělé připravili Světýlkový průvod Tlumačovem s opékáním špekáčků a promítáním pohádek. V 18. hod. se před KIS shromáždilo kolem šedesáti dětí a dospělých, kteří přišli akci podpořit. Kdo nevyužil možnosti opékání špekáčků, mohl si prohlédnout výstavu DDM Sluníčka „Tenkrát na Západě“ . Děti nedočkavě čekaly na setmění, aby se mohly vydat na večerní procházku Tlumačovem a konečně rozsvítit své lampióny. Kolem sedmé hodiny se jim přání splnilo a s úsměvem na tváři jsme se vydali Sportovní ulicí, Metlovem, a Dolní ulicí se vraceli po víc než půlhodince zpět ke KIS, kde už bylo připraveno promítání pohádky „Na vlásku“.