Domů » Zprávy » DDM Sluníčko – Příměstský tábor ,,Prázdniny se Sluníčkem – tentokrát ve Šmoulově“

DDM Sluníčko – Příměstský tábor ,,Prázdniny se Sluníčkem – tentokrát ve Šmoulově“

Protože se kvapem blížil konec prázdnin a s ním i začátek nového školního roku, tak jsme si příměstský tábor užili na 100 %. Pro děti byl připraven pětidenní pestrý program motivovaný životem kreslených postaviček ze seriálu Šmoulové.

Kreslení Šmoulové byli všude – na zdech, nástěnkách, jako motivace v soutěžích i hrách, jejich písničky zněly z rádia. Nechyběla šťáva ze šmorůvek , kelímek a brčko se Šmoulou a na závěr plno šmoulích dárečků. A aby se nám z těch Šmoulů nezatočila hlava, vyrazili jsme také na několik výletů.
První byl do Zlínského muzea, kde si děti vytvořily prstového maňáska a nakoukly pod pokličku divadelních zaměstnání, jako je herec nebo kostýmový návrhář. V polovině horkého týdne jsme se rozhodli zchladit na koupališti v Hulíně. Mimo oblíbené koupání mnozí odvážlivci vyzkoušeli ,, Vodní zorbing‘‘ v obří průhledné plastové kouli umístěné na vodní ploše. Je v ní možné dělat přemety, kotouly, šlapat vodu, chodit po vodní hladině nebo jen relaxovat a nechat se unášet po vodní hladině. Posledním výletem byla návštěva zlínské ZOO. Za jeden den jsme podnikli cestu kolem světa a seznámili se se zvířaty Afriky, Asie, Austrálie, Střední a Jižní Ameriky. Dětský koutek v ZOO nezklamal a dřevěnému hradu s horolezeckou stěnou, žebříky a skluzavkou neodolal snad nikdo z dětí.
Tábor opět uběhl jako voda a tak snad ještě zbývá popřát všem šťastný vstup do nového školního roku.