Domů » Zprávy » Odpoledne pro celou rodinu

Odpoledne pro celou rodinu

Pokud někdo z vás nevěděl co podniknout s celou rodinou v sobotu odpoledne 16. června 2012 a vypravil se do zrekonstruovaného parku v Sokolské ulici v naší obci, jistě neprohloupil.

V 14:30 hod. začal program slavnostním přivítáním starostou obce Ing. Antonínem Jonáškem a pořadateli: za Kulturní a informační středisko pozdravila všechny přítomné Renáta Nelešovská a za Dům dětí a mládeže Sluníčko, pracoviště Tlumačov Hana Hlobilová.
Starosta obce mimo jiné ve své zdravici uvedl i pár informací k opravenému parku: celkové náklady byly 6 mil. 700 tis. Kč. Spoluúčast obce byla přibližně 1 mil. Kč a dotace z EU představovala necelých 6 mil. Kč. Na závěr řekl: „Park je nás všech a bude záležet jen na nás, jak bude vypadat za rok či 5 let.“ A citoval heslo Františka Skopalíka, rodáka ze Záhlinic: „Jmění obce je svaté a kletba stihne každého, kdo by s ním hříšně nakládal.“
Sám starosta obce s manželkou a několika občany podtrhli důstojnost celé akce tím, že přišli v tlumačovském hanáckém kroji.
Krátce po 15 hodině začal své vystoupení ilustrátor a malíř pan Adolf Dudek. Předvedl úžasnou show, během které byl neustále v kontaktu s dětmi. Děti malovaly, počítaly, zahrály si v pohádkách, no prostě, náramně se bavily. Pan Dudek nebyl v Tlumačově poprvé, se svým programem pro děti i dospělé navštívil místní knihovnu již 4 x. Na závěr proběhla rychlá autogramiáda.
Poté následovala vystoupení všech skupin tlumačovského aerobiku pod vedením Hany Hlobilové. Cvičení bylo prokládáno různými soutěžemi pro děti. Děti měly také možnost zapojit svého soutěžního ducha i u dalších soutěží, které byly „rozesety“ po celém parku. Byly to různé stolové hry, skákání na trampolíně, hod kroužkem na čápa, malování na obličej a další. Pro zábavu byla přichystána i projížďka na voze taženém koňmi z místního hřebčince a hasiči umožnili dětem se projet v jejich autě.
Pak děti vystřídala dechová hudba Hanačka z Břestu. Svým jeden a půl hodinových vystoupení potěšila všechny milovníky lidových písniček. Mnozí si zatančili a zazpívali.
Večer patřil skupině Milénium. Jejich taneční večer, trvající až do pozdních nočních hodin, roztančil a rozezpíval mladší a střední generaci.
Bohaté občerstvení zajišťoval Hostinec u Hřebčince a místní hasiči. V horkém dnu, které následovalo po téměř 14-denním dešti, bylo potřeba dodávat organismu hlavně tekutiny.
Pořadatelé, KIS a DDM Sluníčko Tlumačov, děkují spolupořadatelům této akce Zemskému hřebčinci Tlumačov a SDH Tlumačov, všem sponzorům, dobrovolníkům z řad SRPDŠ a pracovníkům obce, za pomoc při organizování tak velké akce, kterou bezesporu „Odpoledne pro celou rodinu“, bylo.

Fotografie v galerii – Odpoledne pro celou rodinu