Domů » Zprávy » Stavění májky zkomplikoval silný vítr.

Stavění májky zkomplikoval silný vítr.

V neděli odpoledne 29. dubna 2012 jsme opět po roce stavěli na náměstí Komenského májku a pálili čarodějnice.

Letos neměli dorostenci z oddílu kopané téměř žádné problémy májku postavit. Průběh akce jen zkomplikoval velmi silný vítr, který způsobil spadnutí věnce. Samotná májka ale vydržela!!!
Na náměstí se sešlo i pár čarodějnic, aby si zatančily u ohýnku. Později využily zejména děti zapáleného ohýnku k opečení špekáčku. Pálili jsme tlumačovskou malovanou čarodějnici, kterou vyhotovila paní učitelka Lenka Hricová se svými syny, Tadeášem a Jáchymem, a s žáky druhé třídy. Moc děkujeme a poděkování patří i paní Ladě Moukové za podporu akce v kostýmu ježibaby a jejímu manželovi Jirkovi za pomoc v bufetu. Také bez spolupráce s pracovníky údržby OÚ Tlumačov, by se akce nemohla uskutečnit. Hoši děkujem. Děti se mohly také vydovádět na nafukovací skluzavce a vyhrát nějakou cenu při shazování plechovek.
Májku budeme kácet v sobotu 2. června 2012 od 14 hodin. Všichni jste srdečně zváni, kulturní program (vystoupení cvičení aerobiku DDM Sluníčko, středisko Tlumačov, soutěže – děti připravte si opět koloběžky, kola a kolečkové brusle) i občerstvení bude zajištěno.

Fotografie v galerii – Stavění májky 2012