Domů » Zprávy » Soutěž Mladý zahrádkář

Soutěž Mladý zahrádkář

V úterý 17. dubna 2012 proběhlo místní kolo celostátní soutěže „Mladý zahrádkář“. Soutěž pro děti ZŠ Tlumačov zorganizovali zahrádkáři.

V rámci přípravy na soutěž členové ZO ČZS Tlumačov ve škole připravili výstavku sazenic zeleniny, léčivek, květin, větvičky stromů okrasných i ovocných, semena a sadbu. Vlastní soutěž proběhla v budově KIS Tlumačov. Zúčastnilo se 59 dětí ze 4. – 8. třídy. Děti dostaly test ze zahrádkářské tématiky, pak měly určovat 51 vzorků. Svých úkolů se zhostily velmi dobře. V mladší kategorii se na prvním místě umístila Tereza Podroužková, druhá byla Radka Zaoralová a třetí Dominik Polášek. Ve starší kategorii první místo obsadila Tereza Vyoralová, druhé Jakub Kadrle a třetí Tereza Křikavcová. Děti na soutěž výborně připravily paní učitelky Mgr. Irena Desenská, RNDr. Martina Železná a Mgr. Ivana Kašparová. Na závěr byly děti panem starostou Ing. Antonínem Jonáškem odměněny dárkem, sladkostmi, svačinou a v neposlední řadě také květinami. Celou akci podporovali tito sponzoři: RIM, Chujac – stolařství, Výkup sběrných surovin – Ivan Smýkal – HEEL, DURALINE s.r.o.,METALŠROT Tlumačov, PSI HUBÍK,Lékárna Tlumačov, Zahradnictví Talaš. O průběh celé soutěže se starali: Jiřina Vrtalová, Irena Masařová, Marie Nováková, Vratislav Dufek, Jaroslav Zapletal, Vlaďka Šoltysová, Miroslav Šoltys, Hana Brázdilová, Irena Duroňová, Antonín Kunčar. Prvních šest umístěných dětí v každé kategorii postoupilo do okresního kola, které se konalo v Holešově. Zde se v mladší kategorii na prvním místě umístila Radka Zaoralová, ve starší kategorii Jakub Kadrle. Tyto dvě děti se v červnu zúčastní celostátního kola Mladý zahrádkář, které se koná v Klatovech.
Přejeme jim hodně úspěchů. Na závěr děkuji všem sponzorům za pomoc při realizaci soutěže, vyučujícím za přípravu dětí, dětem za pěknou reprezentaci školy, obce i našeho spolku. Velké poděkování patří také všem, kteří při organizaci celé soutěže pomáhali.

Mgr. Jiřina Vrtalová

Fotografie v galerii – Soutěž Mladý zahrádkář 2012