Domů » Zprávy » Noc s Andersenem

Noc s Andersenem

Dne 30. března 2012 se už po šesté sešlo 14 děvčat a jeden chlapec v místní knihovně na spaní při celostátní akci „Noc s Andersenem“.

Při příchodu je přivítaly Petra Šimoníková a Renáta Nelešovská. Po „ubytování“ a rozložení lehátek v knihovně jsme se vydali na dětské hřiště v Sokolské ulici, kde děti odpovídaly na otázky z říše pohádek, skládaly rozstříhané obrázky a poznávaly, o kterou pohádku se jedná. Ostatní si mezitím hrály na hřišti. Po splnění všech úkolů se děti rozběhly do místního parku, kde byl schován poklad v podobě bonbónů. Netrvalo dlouho, poklad byl nalezen a mezi všechny poctivě rozdělen. Po čase stráveném venku všem vyhládlo a mohly si vychutnat nachystanou svačinku. S plnými bříšky se pustily do oblíbených výrobků. Tentokrát vyráběly předměty z papírových talířků. Každý si mohl zvolit podle své fantazie, co bude vytvářet. Většinou to byla zvířátka. A že se dětem opravdu povedla, můžete posoudit sami v galerii. Zapojily se také do soutěže, kterou vyhlásila na tento večer společnost Pickwick. Do zaslané šablony šálku pickwick děti namalovaly pohádku. Nejhezčí obrázek, který namalovala Pavla Huráňová, jsme poslali do soutěže. Ani tentokrát nesměly chybět různé hry a soutěže. Vyhlásili jsme turnaj v pexesu, který jednoznačně vyhrála opět Pavla Huráňová. Ostatní děti, které už „vypadly“ ze soutěže, si vyráběly předtištěné masky na obličej.
Na řadě byla druhá večeře. Tousty se salámem a sýrem nikdo nepohrdl. Nakonec si děti už jen hrály a přitom hodiny utekly tak rychle, že byl čas jít na kutě. Malí nocležníci si vzali z knihovny různé časopisy a knihy, četli si ve svých postýlkách do té doby než usnuli.
Ráno v 7:30 hodin, když se ozvalo neoblíbené slovo „budíček“, se nikomu z pelíšku nechtělo, ale jakmile zazněla „snídaně“ děti byly hned probrané. Tradiční ochutnávka koláčů od maminek a hodnocení nejlepšího koláče nesměla chybět. Tentokrát vyhrál koláč od maminky Davida Jarky. Po snídani děti hrály hru „čáp ztratil čepičku“ a to už si pro ně postupně chodili rodiče. Těšíme se na další, sedmý ročník „Noci s Andersenem“.

Fotografie v galerii – Noc s Andersenem 2012