Domů » Zprávy » Oslavy Tlumačova měly velký úspěch

Oslavy Tlumačova měly velký úspěch

Sobotní prosluněné odpoledne 11. června 2011 proběhlo v naší obci ve znamení Oslav Tlumačova. Oslavy se konaly u příležitosti uplynutí 870 let od prvního písemného záznamu o Tlumačovu a 100 let od otevření budovy nové měšťanské školy.

Po uvítání občanů a hostů seznámila vedoucí Kulturního a informačního střediska paní Renáta Nelešovská všechny přítomné s programem oslav. Pak předala slovo starostovi obce Tlumačov Ing. Antonínu Jonáškovi a řediteli Základní školy Tlumačov Mgr. Robertovi Podlasovi. Oba pánové promluvili o historii a současnosti obce a školy. U této příležitosti předal Sbor dobrovolných hasičů Tlumačov slavnostní stuhu starostovi obce.
Poté se již na hlavním podium střídalo jedno vystoupení žáků základní školy za druhým. Mohli jsme například vidět cvičení aerobiku, pásmo básniček o zvířátkách, pohádku o Palečkovi, Pověst o Skalách, cvičení voltiže, atd.
Pak děti na podiu vystřídal kouzelník Šeklin a opět cvičení aerobiku.
Mimo hlavní podium, v parku před kulturním a informačním střediskem, byly od 17 do 19 hodin přichystány pracovnicemi DDM Sluníčko soutěže a atrakce pro děti. Děti se mohly vydovádět v skákacím hradě a na trampolíně. Místní sbor dobrovolných hasičů umožnil dětem prohlídku své techniky.
Od 19 hodin, při hodinovém koncertu, jsme si všichni zavzpomínali na 70. a 80. léta minulého století při písničkách legendární švédské čtyřky ABBA. Tentokráte její zlínské odnože ABBA Rock Show live band. Tento ABBA revival nebyl pouhým plagiátem slavného originálu, ale především hudebním spojením šesti hudebníků, kterým hudba skupiny ABBA doslova učarovala, a kteří zcela jistě učarovali všem posluchačům.
Skupinu ABBA Rock Show live band pak na podium vystřídala hudební skupina Faťamorgána. A ta už roztančila na tanečním parketu téměř všechny.
Po celou dobu oslav byla v sálech Kulturního a informačního střediska zpřístupněna výstava pod názvem „Jak šel život v Tlumačově“, která mimo jiné obsahovala staré fotografie Tlumačova a kroniky. Návštěvníci zavzpomínali na minulost a mladí měli možnost se podívat, jak se tenkrát v Tlumačově žilo. Nonstop byl promítán dokument z akcí v obci a všichni přítomní si mohli zakoupit propagační předměty Tlumačova a nové upomínkové předměty na tuto oslavu. Ve vedlejší budově byla instalována výstava výtvarných prací žáků Základní školy Tlumačov.
Bohaté občerstvení zajišťoval Hostinec u Hřebčince, vlakový modelářský kroužek vařil kávu a dělal vafle a kroužek vaření při DDM Sluníčko měl velký úspěch s alko i nealko mochitem.
Oslavy byly zakončeny v cca 23 hodin. Akce se konala na náměstí Komenského a troufám si tvrdit, že zvolení místa bylo výborné.
Velké poděkování patří sponzorům, kteří finančně podpořili oslavy naší obce. Jsou to: Dura Line výrobce a dodavatel chrániček pro optické kabely, V print společnost provádějící manuální a poloautomatický sítotisk a velkoplošný digitální tisk, Metalšrot Tlumačov zpracovatel železného šrotu a barevných kovů a Centroprojekt projektová a inženýrská společnost.
Jménem hlavního pořadatele, Kulturního a informačního střediska Tlumačov, chci upřímně poděkovat všem, kteří se na přípravě a realizaci „Oslav Tlumačova“ podíleli. Tato společenská událost ukázala, že pokud lidé chtějí a najdou společnou řeč a cíl, mohou dokázat velké věci.

Fotografie v galerii – Oslavy Tlumačova