Domů » Zprávy » Knihovna informuje o svých akcích

Knihovna informuje o svých akcích

Místní knihovnu navštívily v úterý 31. května 2011 nejmladší děti z Mateřské školy Tlumačov. Děti si prošly celou knihovnu, poznávaly pohádkové postavy a odpovídaly na otázky týkající se pohádkových knih. Nakonec jsme si společně promítli pohádku na plátně.

V pondělí 6. června 2011 knihovna připravila pro děti 7. a 8. třídy Základní školy Tlumačov autorské čtení se spisovatelem a ilustrátorem panem Jiřím Macounem. Mezi jeho knihy pro děti patří např. Experiment MAX, Faktor MAX. Vydal také několik odborných knih o historii letectví, válečnictví nebo československých opevnění. Svoje obrázky a ilustrace do těchto publikací přitom vytváří v počítači a používá k tomu grafické programy. Mezi jeho novinky patří kniha Plus Minus Max, ze které autor dětem předčítal.
Hlavní postavou je osmák Max, nadšený vynálezce. Záhadný povzbuzující nápoj Plus Minus,
který vynalezl, dokáže opravdové zázraky, a přitom to nejsou žádná kouzla. Dá se s jeho pomocí vyhrát fotbalový zápas, napsat písemku na jedničku nebo třeba vydělat si na nový počítač. Max. Čaruje podobně jako třeba Harry Potter, ale „vědecky“, stojí při tom nohama na zemi a stačí mu jeho vlastní rozum, žádná kouzla a čáry.
Z knihy, z které přečetl úryvek, děti hodnotily, zda se jedná o čtení zajímavé a poutavé k jejich věkové kategorii. Na konci besedy jsme si společně prohlédli jeho knihy a pan Macoun zodpověděl zvědavé dotazy dětí. Beseda byla zábavná a zajímavá.