Domů » Zprávy » Májka šla bez problémů k zemi

Májka šla bez problémů k zemi

Kácení máje je společenská akce, při které se sejdou lidé z celé obce. V neděli 29. května 2011 v 15 hodin se i tlumačovští občané sešli na náměstí Komenského při již tradičním kácení májky.

Májku odborně pokáceli, za asistence trenéra a vedení obce, mladí muži – dorostenci z oddílu kopané TJ Sokol Tlumačov.
Akce byla zpestřena o taneční vystoupení tanečnic Sandry a Anadil ze Zlína, které předvedly orientální tance.
I tentokrát jsme soutěžili. Starosta obce Ing. Antonín Jonášek a místostarosta Ing. Jan Rýdel řezali již ležící májku a vyzvali muže z řad návštěvníků o překonání svého časového limitu. Jedné dvojici, panu Nečasovi a panu Jánskému, se to opravdu podařilo a byli odměněni pivem.
Další soutěže již patřily dětem. Děti soutěžily v jízdě na odrážedlech, koloběžkách, kolech a kolečkových bruslích. Nezáleželo na tom, kdo byl nejrychlejší. Vyhrál každý, kdo se zúčastnil.
Občerstvení bylo zajištěno, jak od pořadatelů (KIS Tlumačov), tak i od vlakových modelářů při DDM Sluníčko. Ti hostům ochotně smažili výborné bramboráčky.
Děkuji všem, kteří i letos přispěli k tomu, aby obnovená tradice stavění a kácení májky nebyla zapomenuta. Jmenovitě chci poděkovat panu Jiřímu Moukovi, který nám ochotně a ve svém volném čase, pomohl u občerstvení, dále panu Radkovi Šimoníkovi a pracovníkům obecní údržby za nezištnou pomoc KIS Tlumačov.

Fotografie v galerii – Kácení májky