Domů » Zprávy » Podpora právní gramotnosti občanů

Podpora právní gramotnosti občanů

Podpora právní gramotnosti občanů (www.ppgo.cz) je projekt, který má za cíl, zvýšit obecné znalosti práva a předpisů občanů, zajistit online přístup k základním předpisům, sbírce zákonů a vzorovým smlouvám a pomoci při řešení krizových situací občanů.

V současné době se klade velký důraz na podporu finanční gramotnosti, protože se lidé stále více zadlužují a neumějí hospodařit s financemi. S tím je ale spojena neznalost zákona, která ovšem nikoho neomlouvá. Lidé, kteří jsou méně finančně gramotní, jsou tak často terčem různých finančních institucí, které těží ze situace těchto lidí a nabízejí těmto lidem finanční produkty, které často vedou k ještě větším nesnázím občanů. Dále se společnost potýká s problémy domácího násilí, pojistnými podvody, pracovněprávními problémy atd.
Pokud mají občané lepší přístup k zákonům, vzorům smluv a předpisů s případnými komentáři, mohou se vyhnout případným problémům.
Nejčastěji řešené případy k dané problematice jsou k nalezení nyní i na našich obecních stránkách v záložce: Obecní úřad – Co mám dělat když… ? – Podpora právní gramotnosti občanů.