Domů » Zprávy » Noc s Andersenem

Noc s Andersenem

Pátý ročník „Noc s Andersenem“ byl odstartován v pátek 1. dubna 2011 v 16:30 hod. 13 dětí se sešly v KIS, kde je přivítaly knihovnice Petra Šimoníková s Renátou Nelešovskou a Janou Řičicovou.

Každé dítě se chopilo lehátka a našlo si v knihovně koutek na spaní. Po vybalení věcí jsme se všichni vydali na fotbalové hřiště, kde si děti chvíli hrály v dětském koutku a pak jsme se pustili do turnaje vybíjené. Po hodině hry a sportovním vyčerpání se děti těšily na překvapení, které je pro ně každoročně přichystáno. Tentokrát jsme nemuseli chodit daleko od knihovny. Vedoucí kroužku „vlakový modelář“ pan Pavel Baďura otevřel pro děti svět vláčků a mašinek. Projel s nimi všechny vlakové stanice s různými typy vagonků. Děti byly z vláčků tak nadšené, že pan Baďura získá jistě i nové modeláře. Za ochotu a svůj čas věnovaný dětem mu patří velké dík.
Po „cestování“ vlakem všem docela vyhládlo a těšili se na večeři. Nikdo netušil, že si ji musí udělat sám. Když jsme začali chystat dřevo, bylo všem jasné, že na večeři budou opečené buřty na ohni. Ten kdo neměl chuť na buřty, si vystačil s chlebem, paštikou a zeleninou.
Po 20 hodině jsme se s plnými bříšky přesunuli do KIS. S blížícími se Velikonocemi jsme pro děti připravili výrobu velikonočních dekorací. Vyráběli jsme panáčky ze silonek naplněné pilinami a travným semínkem. Panáčkům do Velikonoc narostou zelené „vlasy“ a budou sloužit jako velmi pěkná dekorace pro tento jarní čas. Dále jsme vyráběli z plat na vejce jedny z prvních jarních květin – narcisky a z ruliček od toaletních papírů si děti odnesly vyrobené chobotničky.
Samozřejmě nechyběly různé hry a soutěže. Noc s Andersenem byla tentokrát zaměřena na spisovatele Václava Čtvrtka a děti si četly právě knihy od tohoto autora.
Po 23 hod. jsme se pomalu chystali ke spánku, v tom se spustila z počítače dětská oblíbená písnička „tepláková souprava“ a bylo po spaní. Začala pravá pyžamová mini diskotéka, která trvala sice jen půl hodiny, ale všem dětským zpěvákům i tanečníkům dala zabrat. Po tanečkách se už opravdu všichni uložili a poslouchali z počítače pohádky, u kterých usínali.
Budíček probudil děti o půl 8 ráno a není divu, že po noční diskotéce se nikomu ze spacáku nechtělo. Vůně vařeného čaje a koláčků děti přece jen z postýlek dostala. I tentokrát jsme hodnotili nejchutnější koláč, který nám napekly maminky. Jednoznačně vyhrála margotková buchta maminky Lucie Weimannové. Všem maminkám děkujeme za pomoc se snídaní.
Letos poprvé jsme nesadili pohádkový strom, tak každý maloval podle svých představ, jak by měl vypadat. To už se blížilo k 9 hodině, kdy si pro děti přicházeli rodiče. Příští rok se těšíme s dětmi na shledanou.

Fotografie v galerii – Noc s Andersenem