Domů » Zprávy » Posezení s cimbálovou muzikou a košt vína 2011.

Posezení s cimbálovou muzikou a košt vína 2011.

Posezení s cimbálovou muzikou a košt vína se letos uskutečnil v sobotu 12. března 2011 od 14 hodin v Klubu obce Zábraní. Návštěvníci degustovali víno z rodinného vinařství Lukeš.

Pan Pavel Lukeš přítomné seznámil se svým vinařstvím a jeho produkcí vína. Bylo možné degustovat Veltlínské zelené 2009 (kabinetní víno), Ryzlink vlašský 2008 (pozdní sběr), Rulandské šedé 2008 (výběr z hroznů), Frankovka 2008 (pozdní sběr), Cabernet Moravia 2009 (barrique), Zweigeltrebe 2009 (barrique) a Frankovka rose 2009 (pozdní sběr). Od 16 hodiny se klubem nesl zpěv při cimbálové muzice Dubina. Po 18 hodině se losovala tombola, za kterou chceme poděkovat sponzorům. Něco málo po 21 hodině odešli poslední hosté z vydařené akce.
Seznam sponzorů: Remo CZ s.r.o., Talašovo zahradnictví, Area Trade, KOOK p. Baďura, Zemský hřebčinec Tlumačov, lékárna Tlumačov, Mouka Jiří, M. Skácelová-trafika, Tesakryt p. Pekárek, KIS Tlumačov, Hospoda u Hřebčince a Masna Novosad.
Rádi bychom vás pozvali na další setkání s kvalitním vínem: Vinaři z Rakvic, o.s. srdečně zvou všechny příznivce a milovníky vína do vinařské obce Rakvice na Den otevřených sklepů. Rádi bychom Vás provedli po místních vinných sklepech, kde ochutnáte vína s nezaměnitelným rukopisem jednotlivých sklepmistrů a pozvolna u skleničky dobrého vína načerpáte jedinečnou atmosféru rakvických sklepů. Přijďte se i Vy přesvědčit v sobotu 30. dubna 2011 od 11:00 – 20.00 hodin a strávit příjemný den s místními vinaři.

Cena 600 Kč sklepného zahrnuje: volnou degustaci vín, poukaz na nákup vína v hodnotě 250 Kč, degustační skleničku, orientační mapu, vinný autobus. Více informací na www.vinari-rakvice.cz.

Zájemci o návštěvu Dne otevřených sklepů – za vínem do Rakvic 2011 se mohou závazně přihlásit do 10. dubna 2011 v KIS Tlumačov osobně nebo telefonicky. Cena dopravy bude záležet na počtu zájemců.

Fotografie v galerii – Posezení s cimbálovou muzikou a košt vína