Domů » Zprávy » Do knihovny za zábavou i poučením

Do knihovny za zábavou i poučením

Tlumačovská knihovna přichystala zábavné odpoledne pro děti navštěvující ŠD při ZŠ Tlumačov a dospělým nabídla, pod vedením ilustrátora A. Dudka, kurz kreslení.

V pátek dne 26. 11. 2010 navštívilo místní knihovnu 26 dětí ze školní družiny. Knihovnice Petra Šimoníková si pro děti připravila pohádku O červené Karkulce. Formou hry děti plnily úkoly patřící k pohádce. Děti pracovaly ve třech skupinkách a každá skupinka dostala několik úkolů . Podle obrázku měly uhodnout název pohádky, spojit košíček s věcmi, které vzala Karkulka babičce nebo najít mezi obrázky zvířata, s nimiž se mohla potkat v lese. Děti dostávaly různé otázky a hádanky spojené i s jinými pohádkami. Nakonec se „družináři“ seznámili s dalšími knihami, ve kterých se mohou setkat s babičkou, myslivcem či vlkem. Za správně splněné úkoly si s sebou odnesli pexeso a záložku do knihy.
Za týden, v pátek 3. 12. 2010, se sešli pouze čtyři dospěláci na kurzu „Veselého kreslení“ s ilustrátorem Adolfem Dudkem. Pan Dudek všechny zaujmul svým vynikajícím vystoupením. Ukázal přítomným, jak jednoduše nakreslit krajinu, město, postavu nebo mimiku obličeje a to všechno pomocí několika geometrických tvarů. I přes nízkou účast se všichni skvěle pobavili a odreagovali od každodenního shonu.