Domů » Zprávy » Martin na bílém koni nepřijel, i přesto jsme Martinské hody dobře oslavili

Martin na bílém koni nepřijel, i přesto jsme Martinské hody dobře oslavili

Lidové písničky, zejména o vínu, zněly v sobotu 13. listopadu 2010 z Klubu obce Zábraní při oslavě Martinských hodů. Hody pokračovaly i v neděli 14. listopadu 2010 sváteční mší svatou v kostele sv. Martina a kulturním programem na náměstíčku.

Milovníci cimbálové muziky si zazpívali a zatančili při stále žádané hudbě Dubina a ochutnali 7 vzorků svatomartinského vína. Odbornou přednášku o mladých vínech přednesl opět pan F. Fuksa z Kroměříže. K jídlu se již druhým rokem podávala dozlatova upečená husa s 2 druhy zelí a knedlíky. Nálada v sále byla velmi příjemná a přátelská. Všichni se dobře bavili až do pozdních večerních hodin. Dobrým zpestřením byla i ohnivá show, kterou předvedli mladí muži z Kvasic.
Nedělní dopoledne proběhlo v naší obci také ve znamení Martinských hodů. Na náměstíčku, po svaté mši, všechny přivítal nový starosta obce Ing. Antonín Jonášek. K dobré náladě zazpíval mužský pěvecký sbor Hlahol z Mysločovic a hodovníci mohli ochutnat různé druhy koláčků a ohřát se (i když nebyla vůbec zima) výborným svařeným červeným vínem. Slavnostní atmosféru Martinských hodů umocnili i mnozí občané v hanáckých krojích.
Pořadatelé – KIS Tlumačov – mohou být spokojeni. Účast občanů a jejich hostů na Martinských hodech má stále stoupající tendenci. To platí i o konzumaci vína a hus. To nás těší. Dobrou známkou, že se lidé baví je i to, že se jim nechce jít večer domů. Takže na jaře, přátelé, na shledanou při další podobné akci. Děkujeme.

Fotografie v galerii – Martinské hody