Domů » Zprávy » S básníkem v báglu

S básníkem v báglu

Po stopách Karla Hynka Máchy se vydali žáci 8. a 9. třídy ZŠ Tlumačov v úterý 22. června 2010 v KIS Tlumačov. Besedu se spisovatelkou Ivonou Březinovou, autorkou knihy „S básníkem v báglu“, pro děti připravila tlumačovská knihovnice Petra Šimoníková.

Ivona Březinová se věnuje literatuře pro děti a mládež všech věkových kategorií a nejrůznějších žánrů. Na svém kontě má přes 50 knih. V přednášce se zaměřila na spisovatele Karla Hynka Máchu a povídala dětem o své knize, ve které dnešní kluci a holky putují po stopě literární postavy a součastně prožívají prázdninová dobrodružství.
Paní Březinová se ve svých knihách zaměřuje i na problematiku dnešní mládeže a své zkušenosti z návštěv v různých léčebných zařízeních a dětských domovech popisuje ve svých knihách.
Knihy, jako například: Holky na vodítku (závislost na automatech, anorexie, drogová závislost) přiblíží čtenářům osudy dětí, které se staly závislými a jejich cestu k návratu do běžného života.
Doufáme, že přednáška byla pro děti nejen přínosem, ale i varováním před jakoukoliv závislostí.
Na závěr přednášky si mohli žáci knihy zakoupit a proběhla i autogramiáda s autorkou. Knihy si také mohou čtenáři zapůjčit v naší knihovně.