Domů » Zprávy » Velikonoční dílny ve Sluníčku

Velikonoční dílny ve Sluníčku

Velikonoce jsou svátky jara, ke kterým patří různé symboly. Jedním z nich je vajíčko. Ve spojení s lidovou tradicí vznikl zvyk jejich zdobení a malování. Nazdobit si vajíčka nebo vytvořit vlastní velikonoční dekoraci měli možnost návštěvníci Velikonočních dílen, které pořádal Dům dětí a mládeže Sluníčko, odloučené pracoviště Tlumačov 23.3.2010.

Akci navštívilo přes 200 účastníků nejen dětí, ale i dospělých. Vyzkoušet si mohli mimo jiné dekupáž na vajíčka, tvoření dekorační slepičky z barevného kartonu a plsti, stojánek na vajíčka z vlnité lepenky, květinky z pěnové hmoty na zavěšení, drátované stromečky štěstí z korálků nebo tisk barvami na textil. Dále si mohli vytvořit vlastní originální velikonoční pohlednici technikou linoryt a jiné dekorace.

Chtěla bych tímto poděkovat ochotným maminkám a děvčatům 8. a 9. ročníku ze ZŠ v Tlumačově, díky kterým jsme mohli tuto akci realizovat. Dílny se konají vždy celý den a všichni se po celou dobu věnují zájemcům o tvoření a trpělivě vysvětlují techniku. Těm menším nebo méně zručným ochotně pomáhají s tvořením. Poděkování patří také p.řediteli Základní školy, který svým kladným přístupem tvořivé dílny podporuje.

Za zmínku jistě patří, že každoročně pořádáme Sbírání vyfouklých skořápek, ze kterých potom na dílnách vyrábíme dekorace. Letos se sešlo úctyhodných 830 výfuků. Poctiví ,,foukači“ získali za každých 10 vajíček los do tomboly. Losování proběhlo 29. března a celkem bylo připraveno 40 odměn. Kdo se losování nezúčastnil, může přijít do Sluníčka v Tlumačově se svými losy a zkontrolovat si, zda měl štěstí a vyhrál některý z dárků.