Domů » Zprávy » Osmáci ZŠ Tlumačov dosáhli úspěchu v mezinárodním projektu

Osmáci ZŠ Tlumačov dosáhli úspěchu v mezinárodním projektu

Na 6. Národní konferenci eTwinning konané ve Zlíně ve dnech 25.3 až 27.3 2010 byl našemu projektu „Bránime se drogám a gamblerstvu“ udělen certifikát eTwinning quality label (Národní certifikát kvality).

eTwinning je aktivita zaměřená na podporu spolupráce žáků i učitelů mateřských, základních a středních škol v rámci Evropské unie. ZŠ Tlumačov se do eTwinningu připojila na začátku letošního školního roku. Našim prvním zahraničním partnerem se stala Základná škola P. K. Hostinského Rimavská Sobota (Slovensko). Spolu jsme začali pracovat na projektu „Bráníme se drogám a gamblingu“

V rámci projektu jsme tvořili plakáty, koláže, připravili jsme také vyučovací hodinu pro žáky 7. ročníku. Bylo vytvořeno také několik videí, které můžete nalézt na serveru You Tube. Naší zatím poslední zajímavou akcí byla návštěva kontaktního centra pro drogově závislé, které ve Zlíně provozuje Občanské sdružení Onyx. Všechny naše aktivity a výstupy z projektu si můžete prohlédnout na www.drogyagambling.blogspot.com. Připojit se k nám můžete také na oblíbené síti Facebook.

Udělený certifikát je především oceněním práce žáků 8. ročníku. Kromě žáků a učitelů se do projektu dílčím způsoben zapojily i tyto subjekty: DDM Sluníčko Otrokovice, odloučené pracoviště Tlumačov, Kulturní a informační středisko Tlumačov, Obecní úřad Tlumačov a další.

Všem, kteří nás jakýmkoliv způsobem podpořili, děkuji!