Domů » Zprávy » Na Sluníčku se pořád něco děje

Na Sluníčku se pořád něco děje

Krátké článečky z akcí DDM Sluníčko Otrokovice, odloučené pracoviště Tlumačov, z počátku tohoto roku.

Dětský karneval 16.1.2010

V prvním měsíci nového roku se v prostorách tlumačovské Sokolovny konal „Dětský karneval“. Krásné pohádkové či filmové postavičky zaplnily celý sál Sokolovny. Byla radost se dívat na tyto pestré kostýmy, které si děti připravily samy nebo za pomoci svých rodičů. Pro všechny přítomné byl připraven pestrý tříhodinový program pod vedením klaunů Pepíno a Pepína z Uherského Hradiště. Děti plnily během karnevalu spoustu soutěží, za které byli všichni odměněni sladkou odměnou, nebo se také mohli naučit několik tanečků, které jim předváděla tanečnice Ivetka. Každý kdo přišel v kostýmu, byl navíc ohodnocen krásným pohádkovým pexesem. Karneval zpestřily svým vystoupením také mažoretky Barbora a Tereza Baborovy z Hulína. Nad jejich vystoupením a prací z hůlkou se až tajil dech. Zářící oči a úsměvy na rtech přítomných dětí svědčí o velké oblibě této akce a určitě budeme v této karnevalové tradici pokračovat i v dalších letech.


Magic turnaj 6.2.2010

Po jarních prázdninách proběhl v prostorách DDM Sluníčko „Magic turnaj“. Tohoto turnaje se zúčastnili nejen hráči z Tlumačova, ale také Hulína, Kroměříže, Holešova a Zlína. 16 soutěžících se v této karetní hře spolu utkalo dle počítačového rozlosování. Výsledky jejich výkonů se sčítaly a cílem všech hráčů bylo probojovat se mezi nejlepší hráče do TOP 6. Během celého odpoledne zde bylo spoustu napětí, nervozity, ale i štěstí. Celkovým vítězem turnaje se stal Tomáš Horka z Tlumačova, na druhém místě skončil Kryštof Berka ze Zlína a třetí byl Ondřej Straka z Kroměříže. Každý účastník si odnášel malý dárek v podobě Promo karty. V měsíci dubnu plánujeme další, tentokrát dvoudenní turnaj.


Valentýnská párty

V neděli 14.2. se konala v prostorách Klubu Cementárna „Valentýnská párty“. Pro všechny přítomné byla připravena diskotéka, kterou řídil DJ Apollo z Kroměříže. Nové i staré hity roztančily úplně celý sál Cementárny. Během tohoto odpoledne děti také plnily několik tanečních soutěží, jako tanec pod provazem, balónkový tanec, ostrovy a rozbalování tajemného dárku. Každý soutěžící, který se neumístil na místech nejvyšších si odnášel sladkou odměnu, ti nejšikovnější pak krásné dárky v podobě plyšáků.