Domů » Zprávy » Na letošním Tlumačovském koštu pálenek se koštovalo rekordních 49 vzorků

Na letošním Tlumačovském koštu pálenek se koštovalo rekordních 49 vzorků

V sobotu 30. ledna 2010 se Klubem obce Zábraní v naší obci „nesla“ vůně pálenek vyrobených z mnoha druhů ovoce. KIS Tlumačov společně se ZO ČZS Tlumačov uspořádali již 8. ročník koštu tohoto lahodného moku.

Minulý rok byl velmi dobrý na úrodu ovoce a to bylo znát i na počtu odevzdaných vzorků. Na koštu se jich sešlo rekordních 49. Pálenky k degustaci přinesli nejen občané z Tlumačova, ale i z okolních obcí a měst.
Pálenky hodnotili degustátoři z řad veřejnosti, takže šlo spíše o to se pobavit s přáteli při dobré nebo špatné pálence. Mezi účastníky byly i dvě zahraniční studentky z Číny a Tchaj-wanu pracující v počítačové firmě v Kvítkovicích.
K závěrečnému hodnocení se sešlo 48 odevzdaných hodnotících lístků. Vzorky pálenek se hodnotili stupnicí od nuly do pěti, kdy pětka znamenala nejvyšší počet bodů.
Vítězem Tlumačovského koštu pálenek 2010 se stal pan Miroslav Šedo s 174 body, 2. místo obsadil pan Jaroslav Machálek s počtem bodů 170 a počet bodů 162 znamenal pro pana Ladislava Mišáka 3. místo. Všichni tři jsou místní občané.
Další ceny získali pan Dufek, Musil a Hrbáč za to, že (i když je to neuvěřitelné) poznali mezi 49 vzorky tu svoji pálenku.
Letošní ročník koštu byl z pohledu pořadatelů, co do účasti degustátorů, kvality, počtu vzorků i příjemné atmosféry, vůbec tím nejlepším.

Výsledky koštu ke stažení (soubor xls).

Fotografie v galerii – Tlumačovský košt pálenek 2010