Domů » Zprávy » Předvánoční akce na Sluníčku

Předvánoční akce na Sluníčku

Koncem roku 2009 proběhlo na Sluníčku několik akcí, se kterými vás rády seznámíme a připomeneme.

V závěru listopadu proběhla Keramická dílna II, kde si děti prvního stupně ZŠ Tlumačov dokončily své výrobky „kuchtíky“, které si vytvořily z keramické hlíny v rámci programu Vánoční dárek. Během druhé části tohoto programu si vyzkoušely techniku dekorování glazurami. Hotový výrobek nyní slouží v mnoha rodinách jako záznamník na vzkazy. Jak se dětem dařilo se můžete podívat na fotografiích.

Zdobení zvonečků glazurami si vyzkoušely také děti z MŠ Klubíčko. Měly předem připravené vypálené odlitky zvonků a bylo jen na nich, jak si je namalují. Děti byly moc šikovné a bylo vidět, že je tvoření baví. Dárečky v podobě keramického zvonečku se všem podařily.

První prosincová akce byla věnována pletení z pedigu. Účastníci si upletli servírovací tác, obal na květináč nebo sadu tří zvonečků. Je to práce, která vyžaduje pečlivost a hlavně trpělivost. Výsledkem jsou výrobky, které se dají přirovnat k těm od zkušených košíkářů.

Největší akcí v tomto měsíci však byly Vánoční dílny. Přestože všude řádila chřipka, účast byla i v letošním roce opět velká. Tradičně se snažíme připravit pestrou nabídku výrobků nejen pro děti, ale i pro dospělé, kteří si rádi na dílny přichází vytvořit vánoční dekorace a dárečky.
Tentokrát to byly ketlované náušnice, malované hedvábné šátky, keramické zvonečky, skleněné obrázky do oken, vánoční květináčky nebo skřítci, jmenovky na dárky, dekorační sklenice či zdobené svíčky. Věřím, že vlastnoručně vytvořené dárky udělaly obdarovaným velkou radost.