Domů » Zprávy » „Půjdem spolu do Betléma…“

„Půjdem spolu do Betléma…“

V pátek dne 27. listopadu 2009 se již tradičně konalo u KIS Tlumačov, na náměstí Komenského, „Slavnostní rozsvícení vánočního stromu“. Tím začala v naší obci pravá vánoční atmosféra.

Již od poledních hodin se v prostorách KIS linula vůně svařeného vína a čaje, které pro občany přichystali místní hasiči. Před zahájením akce jsme se zaposlouchali do vánoční hudby v podání žesťového tria z kroměřížské konzervatoře. V 17 hod. všechny přivítala vedoucí KIS paní Renáta Nelešovská a k nadcházejícím svátkům přidal přání místostarosta Ing. Antonín Jonášek. Krátký program „Půjdem spolu do Betléma aneb živý Betlém“ připravil folklórní soubor Stodolánek z Modré u Velehradu. I přes poloviční absenci souboru (chřipková epidemie), zvládly děti vystoupení na jedničku. Slavností večer byl zakončen velkým ohňostrojem (s menší chybičkou).
Překvapením večera byl venku vystavený Betlém s postavami v životní velikosti, na jehož výrobě se podíleli paní Lenka Hricová (malba postav) a pan Otta Šnajdr (vyřezáním postav ze dřeva a zhotovení přístřešku). Betlém budete moci opět obdivovat od 16. 12. 2009 u KISka.
Nechyběl ani prodej perníčků, které pro vás napekla paní ze Sazovic.
Jako doprovodný program byly v prostorách KIS zpřístupněny dvě výstavy. První byla věnována TJ voltiž Tlumačov a druhá pod názvem „Sněhuláci“ navozovala zimní náladu. Sněhuláky zhotovily děti z mateřské školy, ze speciální mateřské školy Klubíčko a ze ZŠ Tlumačov. Sněhuláky z různých materiálů a velikostí můžete zhlédnout do konce roku 2009.

Fotografie v galerii – Slavnostní rozsvícení vánočního stromu