Domů » Zprávy » DDM Sluníčko – Strašidelný Halloween

DDM Sluníčko – Strašidelný Halloween

Halloween je svátek, který se slaví poslední den měsíce října, většinou dětmi, které se oblékají do strašidelných kostýmů a chodí od domu k domu s tradičním pořekadlem. V letošním roce jste průvod dětí v Tlumačově mohli potkat již v sobotu 24. října ve večerních hodinách a musím říct, že se bylo na co dívat. Celkem 36 velkých i malých strašidel pohromadě zaklepalo u nejednoho domu, kde nás pohostili sladkostmi.

Odpoledne před průvodem děti dlabaly dýně, které jsme osvětlili svíčkami a vyzdobili prostor před DDM Sluníčko. Svítící dýně ve tmě zářily moc hezky a lákaly pozornost řidičů projíždějících kolem a také mnoha místních obyvatel. Po strašidelném řádění Tlumačovem bylo pro děti připravené večerní promítání a následovalo oblíbené nocování v DDM.
Nedělní den nám přidal hodinu navíc, díky posunu zimního času. Během dopoledne jsme si společně vytvořili malou dýni na výzdobu a ještě stihli i několik soutěží v tělocvičně. Byl to moc hezký víkend, z kterého měli všichni účastníci příjemný pocit a radost. Mrzí nás však, že byla naše práce znehodnocena vandaly a okrasné dýně před budovou nevydržely ani do pravého data svátku Halloween, tedy 31.října. Tyto okrasné dýně, které stály všechny přítomné mnoho práce a času, dotyční jedinci začali rozkrádat a zbytek zničili a rozkopali.

Každým rokem jsme vydlabané dýně vystavovali v prostoru DDM. Letos poprvé jsme se rozhodli, že ukážeme veřejnosti, jak jsou děti i dospívající mládež šikovní a vystavili jsme tyto dýně před budovu. Je smutné, že se najdou tací, kteří zničí snahu jiných a ještě z toho mají radost. Takže – můžeme dýně příště vystavit venku?