Domů » Zprávy » Úspěchy Quick step aerobiku Tlumačov

Úspěchy Quick step aerobiku Tlumačov

Spousta nácviků, dřiny, příprav, ale také radosti, nadšení, přátelství a legrace. To vše zažívají děti z kroužků aerobiku. Sestavy, které trenérky vymýšlejí pro své skupiny, musí být pečlivě připraveny. Výběr hudby, pestrá choreografie, kostýmy a hlavně nápad, který ohromí nejen porotu, ale zaujme také diváky.

V tomto roce máme nacvičeno 6 sestav. Od těch nejmenších se sestavou „Noddy“ pod vedením K. Mokré, „Kominíčci“, „Kadeřnický salón“ a „Poslední plavba“, které trénuje H. Hlobilová, „Kartáčci“, se kterými nacvičila sestavu A. Stušková a „Planeta Hafanana“ pod vedením trenérek H. Hlobilové a L. Daňkové.

Pilné nácviky, secvičení a jsou tady první závody, na které všichni netrpělivě čekáme. V tomto roce probíhá I.ročník soutěže VZP Oriflame Aerobic Tour pěti základními koly. První závody jsou v Uh. Brodě. Z Tlumačova jsou vypraveny dva autobusy se 70 soutěžícími dětmi a fanclubem rodičů. Poslední zkoušky a jdeme na to. Porota vše pečlivě sleduje a zapisuje důležité body. Netrpělivě čekáme na vyhlášení. V našem týmu vládne radost, protože sestavy Kominíčci a Kadeřnický salón získávají 3.místa a odvážejí si bronzové poháry. Další závody jsou přímo u nás v Tlumačově. Domácí prostředí, skvělá atmosféra, která vyburcovala naše družstva opět ke skvělým výkonům. Kominíčci vybojovali 1.místo, Kadeřnický salón 2.místo, Poslední plavba 3.místo. Tentokrát si děti odnášejí nejen poháry, ale také lesklé medaile.
Dále nás čeká semifinále Jižní Moravy “Děti fitness“ v Otrokovicích. Naším cílem bylo vybojovat postupová místa na finále, které se koná v Praze. Všechna naše družstva se probojovala do Prahy. Kadeřnický salón z vynikajícího 1.místa, Poslední plavba ze 3.místa a Planeta Hafanana také ze 3.místa. Aerobik Tour pokračuje a my tentokrát jedeme do Uherského Hradiště. Sestava Kominíčci je opět úspěšná a vybojovala medailové 3.místo. Další týden další soutěž a to v Ostrožské Nové Vsi. Poslední plavba získala místo nejcennější a to místo 1. Také trenérka Hana Hlobilová získala 1.místo za nejlepší choreografii právě této sestavy a naši nejmenší se sestavou Noddy Cenu poroty a sladký dort. Poslední základní kolo Tour se koná ve Veselí nad Moravou. Odtud si odvážíme opět zlato se sestavou Poslední plavba. Získané body ze základních kol nás zařadily do finále, které se konalo v Hluku, do různých výkonnostních skupin. Tři naše skupiny Kominíčci, Kadeřnický salón a Poslední plavba se dostaly mezi nejlepší týmy do TOP 10 a vybojovaly 3 x 3.místo. 3.místo také získali Kartáčci v kategorii TOP 30. Děti zde dostaly spoustu odměn a také sladké dorty, na kterých si všichni moc pochutnali. V Praze na finále „Děti fitness“ jsme na místa nejcennější letos nedosáhli, ale všechny děti předvedly velmi kvalitní výkon a výborně Tlumačov reprezentovaly.

Letošní aerobikový rok byl velmi náročný, ale stálo to zato. Nové zkušenosti, nové nápady a spoustu nových přátelství s jinými týmy. Chtěla bych poděkovat všem dětem za skvělé výkony a také rodičům za pomoc a podporu. Také bych chtěla poděkovat Zlínskému kraji za velkou finanční pomoc , kterou jsme využili dětem na kostýmy, startovné, dopravu a Obci Tlumačov za finanční pomoc na dopravu do Prahy. Tlumačovský aerobik patří mezi nejlepší týmy na Moravě, což je v takové konkurenci velký úspěch.

Nebojme se investovat do volného času dětí, které své cvičení berou velmi vážně, což je vidět právě na jejich výkonech.