Domů » Zprávy » DDM Sluníčko – Takové bylo léto

DDM Sluníčko – Takové bylo léto

Příměstský tábor ,,Prázdniny se Sluníčkem“ pořádal Dům dětí a mládeže Sluníčko Otrokovice, odloučené pracoviště Tlumačov první prázdninový týden v červenci. Pro děti jsme připravily pestrý a zajímavý program.Náplní byly hlavně dětmi oblíbené výlety do okolí. Každý si také vytvořil barvami na textil táborové tričko, ve kterém jsme potom společně jezdili na výlety.

Třicet táborníků se svými vedoucími L.Daňkovou a H.Hlobilovou se vydalo na první výlet do Hodonína s cílem navštívit tamní Zoologickou zahradu. Nejvíce se dětem líbilo v ohradě s chlívkem, kde si mohly zvířata i pohladit. Nechyběla ani společná prohlídka města. Další naše putování mířilo do kunovického leteckého muzea. Letadla si všichni prohlédli nejen z venku, ale do některých si mohli také nastoupit a představit si, že právě odlétají na super prázdniny někam k moři.
Dosud nám počasí přálo, ale celou noc i ráno před plánovaným turistickým výletem ze Starého Města do Modré pršelo, proto jsme zvolili „plán B“ a vydali se na opačnou, méně zamračenou stranu do Kroměříže. Nakonec jsme však přesto v Podzámecké zahradě malinko zmokli. Ten pořádný liják však přišel, až když jsme byli v suchu v kroměřížském Zámku,což nám vůbec nevadilo. Zbylé dva dny z táborového týdne jsme prožili v Tlumačově a byly plné soutěží, her a legrace.

Tak ahoj příště.