Domů » Zprávy » Noční soutěž v požárním sportu o putovní pohár Mikroregionu Jížní Haná

Noční soutěž v požárním sportu o putovní pohár Mikroregionu Jížní Haná

V sobotu 22.8.2009 se na fotbalovém hřišti v Tlumačově konal VII.ročník soutěže v požárním sportu o putovní pohár Mikroregionu Jižní Haná. Přípravy a samotnou soutěž komplikoval déšť,ale i přes nevlídné počasí k nám zavítalo 22 družstev – 16 v kategorii muži a 6 družstev žen.

Jako první se na start tradičně postavili domácí muži a po malém zaváhaní na sacím vedení a prostřiku na levém proudu se časomíra zastavila na 18:31, v celkovém hodnocení z toho bylo nepopulární 4.místo. Další nastoupilo družstvo z Mokré u Brna a jejich čas 19:49 taky nestačil na přední umístění. Pak nastupovali favorité na vítězství, Nová Dědina dosáhla času 17:43, Karolín předvedl krásný útok a čas 15,68. Muži z Kvasic svůj útok nedokončili z důvodu zranění jednoho z členů družstva. Dalším družstvem byli muži ze Lhotky s časem 20:21 a další zástupce od Brna muži z Tvarožné dosáhli času 26:68. Muži z Bílovic časem 17:51 skončili na 3.místě a obhájili tak loňské umístění. Poté se nám na startu představila 2 družstva žen, holky z Karolína dosáhly času 23:76 a Velatice 36:70. Muži z Vítonic, kteří obhajovali loňské vítězství se po rozběhu nechali ovlivnit výkřikem či povzbuzováním z řad diváků a domnívali se, že jejich útok byl zastaven. Bohužel pokyn nebyl od startera ani od hlavního rozhodčího. Mimo soutěž pak kluci předvedli krásný útok s výsledným časem 16:83, který by sice nestačil na obhajobu, ale na přední umístění ano. Dalším družstvem byli muži z Bílovic nad 35 let, jejich čas 19:33 byl příjemným překvapením a v celkovém hodnocení skončili na 6.místě.
Holky z Nové Dědiny dosáhly času 25:57, muži z Podhradní Lhoty 21:62 a další zástupce v mužské kategorii Mirošov 19:84.
Další z favoritů muži z Hřivinova Újezda krásně rozběhli svůj útok, na pravém terči dosáhli fantastického času 15:39, bohužel levý terč se z velké dálky nepodařilo trefit a kluci tím svůj pokus neukončili.
Holky s Bohuslavic u Zlína po několika pokusech s nabráním vody ukončily časem 56:73, muži z Velatic měli neúspěšný pokus a muži z Velkých Těšan dosáhli času 1:04:75.
Hasiči z Ludslavic v kombinované sestavě předvedli útok s časem 19:22. Na závěr se nám představil 2 družstva žen. Holky z Loukova měly na pravém terči krásný čas 19:01, levý terč končil s časem 23:82,těsně za Karolínem. Obhájkyně prvenství z loňského roku ženy z Březolup po nenašroubovaném koši ukončily soutěž neplatným pokusem.

Soutěž byla i přes nepřízeň počasí po sportovní i organizační stránce perfektně zvládnuta a nezbývá než se těšit na další ročník.
Závěrem bych chtěl jménem SDH Tlumačov poděkovat fotbalistům TJ Sokol Tlumačov za zapůjčení areálu.

MUŽI :
1.Karolín
2.Nová Dědina
3.Bílovice
4.Tlumačov
5.Ludslavice
6.Bílovice 35
7.Mokrá
8.Mirošov
9.Lhotka
10.Podhradní Lhota
11.Tvarožná
12.Velké Těšany
Kvasice N
Hřivinův Újezd N
Velatice N
Vítonice N

ŽENY:
1.Karolín
2.Loukov
3.Nová Dědina
4.Velatice
5.Bohuslavice u Zlína
Březolupy N