Domů » Zprávy » Kácení májky

Kácení májky

Naše tlumačovská májka stála celý měsíc květen na náměstíčku před hasičskou zbrojnicí. 31 dnů na jejím vrcholku vlála obecní vlajka, májka vydržela nárazy silných větrů, parné, téměř letní slunce i chladivý déšť.

Sešli jsme se (pořadatelé i občané) v sobotu 30. května 2009, abychom májku skáceli. Počasí se po vydatných deštích v uplynulých dnech „umoudřilo“, takže akce mohla začít.
Program zahájily děti z DDM Sluníčko Otrokovice, odloučené pracoviště Tlumačov. Zacvičily dvě aerobikové skladby: Kadeřnice a Poslední plavba. Za své vystoupení sklidily zasloužený potlesk. Pak už přišli na řadu členové místních hasičů, aby naši májku „porazili“. Za asistence starosty obce a vedoucí kulturního střediska klesla májka k zemi.
O dobrou náladu se zasloužila i hudební skupina „Me Two“ z Holešova, která bohužel přijela jen v počtu 1 hudebníka. Na kvalitě jí to ale neubralo. Veselo také bylo během 4 soutěží pro dospěláky, jako např. kdo rychleji vypije 1 litr piva nebo kdo sní nejrychleji klobásku za pomocí špilku se zavázanýma očima.
Poděkování patří všem účinkujícím, SDH Tlumačov a v neposlední řadě i místním občanů a návštěvníkům za účast a tím za podporu této tradice.
Fotografie z akce si můžete prohlédnout ve fotogalerii.